Filistin'in Gazze şeridinde hayatını kaybeden kişilerin sayısı 24.100'e yükseldi!

Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırının ardından İsrail tarafından başlatılan savaş 100. günü geride bırakırken hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini aştı.
Filistin'in Gazze şeridinde hayatını kaybeden kişilerin sayısı 24.100'e yükseldi!

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık dramı 100. günü geride bırakırken Filistin'de İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini aştı. İsrail'in Gazze şeridine yönelik ağır saldırıları devam ederken 101. günde de ülkede bombardıman sürdü.

Hamas tarafından İsrail'de düzenlenen bir müzik festivaline yönelik yapılan saldırı sonrasında İsrail savaş ilan etmiş, tüm batılı ülkelerin desteğini alan İsrail orantısız güç kullanarak adeta soykırım gerçekleştirmişti. Yapılan saldırılarda hayatını kaybeden kişilerin büyük bir çoğunluğunun kadın ve çocuklar olması tepki çekmişti.

İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM NE?

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 101 gündür devam ediyor. Bölgede yoğun bombardımanını sürdüren İsrail ordusu, sivilleri hedef alırken çoğu çocuk ve kadın binlerce Filistinliyi de öldürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bölgede son 24 saatte 132 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 252 Filistinlinin ise yaralandığı duyuruldu.

Açıklamada, saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana yaşanan can kaybının 24 bin 100’e, yaralı sayısının ise 60 bin 834’e yükseldiği belirtildi. Gazze Şeridi’ne 237 insani yardım tırı girdi İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan açıklamada, dün Gazze Şeridi’ne girmesi planlanan 237 insani yardım tırının denetlendiği ve giriş izninin verildiği duyuruldu.

Filistinliler bir yandan İsrail askerleri tarafından yapılan saldırılar ve yoğun bombardımana karşı hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da şehirdeki tüm hastanelerin vurulması, sağlık hizmetlerinin durması, temiz su ve yiyecek sıkıntısı nedeniyle zorlanıyordu.