Fas'ta deprem felaketi! 7 şiddetinde sallandı, 296 kişi can verdi!

Fas’ta 7 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği ve büyük bir yıkıma neden olduğu açıklandı. Aktarılan bilgilere göre deprem felaketi nedeniyle şu ana kadar 296 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi.
Fas'ta deprem felaketi! 7 şiddetinde sallandı, 296 kişi can verdi!

Dünyada bir deprem felaketi daha meydana geldi. Dün gece Fas’ta gerçekleşen depremin faturasının çok ağır olduğu bildirildi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerel saat ise gece 23:15’te olduğu belirtilirken depremin merkez üssü Marakeş’in El-Huz bölgesi olarak açıklandı. Bu bölgenin Fas’ın kuzeyinde yer aldığı bildirilirken yıkımın büyük olduğu da açıklandı.

296 KİŞİ ÖLDÜ

Fas Marakeş’te gerçekleşen depremin ilk faturasını Fas İçişleri Bakanlığı açıkladı. Ülkenin çok sayıda kentinde de ciddi derece hissedilen deprem nedeniyle şu ana kadar 296 kişinin hayatını kaybettiği ve 153 kişinin de depremden yaralı olarak kurtarıldıkları belirtildi.

ETKİLENEN ŞEHİRLER AÇIKLANDI

Dün gece Fas Marakeş’te meydana gelen deprem nedeniyle Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua şehirlerinde yıkımlar olduğu ve bu yıkımlar nedeniyle insanların hayatını kaybettikleri açıklandı.

YOLAR HASAR ALDI, EKİPLER ENKAZLARA ULAŞAMIYOR

Fas’ta tüm yerel ve ulusal ekipler deprem sonrası çalışmalara katılıyorlar. Tüm imkanları kullanan birimlerin özellikle enkaz altında bulunan insanlara ulaşma konusuna öncelik verdikleri açıklandı. Deprem nedeniyle yolların hasar almasından dolayı arama kurtarma ekiplerinin enkazlara ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıkları bildirildi.

Deprem nedeniyle Fas’ta tam bir kaos yaşanmaya başlandı. İnsanlar geceyi sokakta geçirmek zorunda kalırken sosyal medyada buna dair görüntüler yer almaya başladı. Yıkılan binalara yönelik çalımalar ise henüz tam anlamıyla başlayamadı.

Öte yandan bugün uluslararası desteklerin FAS’a ulaşması beklenirken Türk Kızılayı da bir açıklama yaparak yaşanan felaketin takip edildiğini duyurdu.