Fas depremin ardından son durumu açıkladı! Depremde kaç kişi öldü açıklandı

Dünya Fas'ta meydana gelen depremi yakından takip etmeye devam ederken depremde kaç kişi hayatını kaybetti açıklandı.
Fas depremin ardından son durumu açıkladı! Depremde kaç kişi öldü açıklandı

Fas'ta önceki gün meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Fas hükümeti depremde hayatını kaybeden kişilerin sayısını açıkladı. Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketine benzer görüntüler yürekleri sızlatırken deprem acısı bir kere daha hissedildi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak aynı gün meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 büyük depremle 11 ilimiz sarsılmış, 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Fas'ta ise önceki gün meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem ülke tarihindeki son 120 yılın en büyük depremi olarak kayıtlara geçti.

FAS DEPREMİ SON DAKİKA 2023! SON DURUM NE, KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Fas hükümeti deprem nedeni ile 3 günlük milli yas ilan ederken ülkede pek çok yerleşim yerine henüz ulaşılamadığı ifade edildi. Arama ve kurtarma çalışmaları güçlükle devam ederken son veriler de açıklandı. Fas hükümetinin yapmış olduğu son resmi açıklamaya göre meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde çoğunluğu Marakeş olmak üzere beş bölgede en az 2012 insanın yaşamını yitirdiği ilan edildi.

fas-deprem.jpg

Ekiplerin göçük altından 2059 kişiyi yaralı olarak kurtardığı, bu kişilerin 1404'ün ise durumlarının ağır olduğu ifade edildi. Gelen ilk bilgilere göre ekiplerin daha hiç müdahale etmediği çok sayıda mahalle bulunduğu, hastanede olan yaralılara müdahalede zorlanıldığı ve ölü sayısının bu nedenle artmasının beklendiği dile getirildi. Fas'ta meydana gelen depremin ardından yabancı ülkelerden de yardım ekipleri bölgeye intikal etmişti.