Endonezya'da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı!

Doğal afetler ve felaketler tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara bölgesinde yer alan Flores Adası'ndaki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi.
Endonezya'da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı!

2023 senesinin Aralık ayında meydana gelen patlamalar nedeniyle 23 kişinin hayatını kaybettiği Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara bölgesinde yer alan Flores Adası'ndaki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda yeni bir patlamanın meydana geldiği açıklandı. Yapılan ölçümler sonucunda Sumatra Adası’nda bulunan Marapi Yanardağı’nda alarm seviyesi yükseltimişti.

Uzmanlar sismik hareketlilik tespit edilmesi üzerine ülkede alarm seviyesi 3. kademeye yükseltilmiş ve turuncu alarm ilan edilmişti. Korkulduğu üzere yanardağda ilk patlama meydana gelirken bölgede yaşayan halk tahliye edilmeye başlandı. Yanardağdan kül ve lav püskürdüğü belirtilirken bölge halkı için 5 bin kişilir geçici barınak kuruldu.

ENDONEZYA'DA YANARDAĞ PATLADI!

Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara bölgesinde yer alan Flores Adası'ndaki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Lav ve kül püskürten yanardağın çıkardığın kül ve duman 2 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.

Yetkililer, 1 Ocak'tan bu yana volkanik faaliyetlerin yaşandığı yanardağ bölgesinde alarm durumunu en üst seviyeye çıkarırken, yanardağ bölgesinde bulunanlar tahliye edildi.

Yerel yetkili Benediktus Bolibapa Herin yaptığı açıklamada, bölge sakinlerinden yanardağdan gelen lav ve külden kaçınmak için derhal güvenli noktalara sığınmalarını çağrısında bulunarak, şu anda yaklaşık 5 bin kişiyi barındıran iki geçici barınak kurulduğunu söyledi.

Bölgede sadece birkaç ay öncesinde de patlamalar yaşanmış, bu patlamalar sonucunda 23 kişi hayatını kaybetmişti. Yeni patlama bu nedenle büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken bölgedeki insanların tahliyesi de alınan tedbirler kapsamında başladı.