Çobanlar ve çiftçiler çatıştı! En az 42 kişi öldü

Çobanlar çiftçiler arasında çıkan tartışma kısa süre içerisinde çatışmaya dönüştü. Çad'da çobanlar ve çiftçiler arasındaki tartışmada en az 42 kişinin öldüğü aktarıldı.
Çobanlar ve çiftçiler çatıştı! En az 42 kişi öldü

Tüm dünya Çad’da meydana gelen olayı konuşuyor. Çoban ve çiftçilerin çatışmasında ilk belirlemelere göre en az 42 kişi hayatını kaybetti. İşte olaya ilişkin detaylar..

Çad’da otlak sorunu sebebi ile çobanlar ve çiftçiler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmaya dönünce en az 42 kişi hayatını kaybetti.

42 KİŞİ ÖLDÜ

Konuya ilişkin açıklama Çad hükümeti tarafından yapıldı. Ülkenin doğusunda Tileguey eyaletinde olan çobanlar ve çiftçiler arasında yaşanan gerginlik kısa süre içerisinde tartışmaya dönüştü. Otlak sorunu sebebi ile çıkan çatışmada 42 kişi öldü.

PAZAR GÜNÜ BAŞLADI

Aktarılan haberin detaylarına göre çatışmaların Pazar günü başladığı ve aralıklı olarak Çarşamba gününe kadar devam ettiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin müdadahale ettiği 175 kişi ise ekipler tarafından gözaltına alındı.

SEBEBİ OTLAK SORUNU

Konuya ilişkin aktarılan haberde bazı Afrika ülkelerinde iç göçe bağlı ve kuraklıktan kaynaklanan otlak sorun sebebi ile zaman zaman çiftçiler ve çobanlar arasında bu tür çatışmalar çıkabiliyor. Ancak bu seferki çıtan çatışma çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı.çOBANLAR