Çobanlar ve çiftçiler arasında silahlı çatışma! 21 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da çobanlar ve çiftçiler arasında yaşanan anlaşmazlık silahlı çatışmaya döndü. Çıkan çatışmada 21 kişi hayatını kaybetti.
Çobanlar ve çiftçiler arasında silahlı çatışma! 21 kişi hayatını kaybetti

Dünyada yaşanan iç karışıklıklar ve ayaklanmalar tüm hızı ile devam ederken Nijerya'da yaşanan olay tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Sık sık yaşanan terör olayları ve çatışmalar ile gündeme gelen Nijerya'da bu sefer çiftçiler ile çobanlar arasında yaşanan anlaşmazlık silahlı çatışmaya dönüştü.

Birbirinden değişik kavga ve ölümlerin yaşandığı Nijerya'da bu kez çobanlar ve çiftçiler birbirine girdi. Plateau eyaletinde meydana gelen olayda 21 kişi hayatını kaybetti. Mwaghavul Gençlik Hareketi'nin Ulusal Başkanı Sunday Dankaka, yerel basına yaptığı açıklamada, Mangu ve Kuru bölgelerinde çobanlar tarafından düzenlenen silahlı saldırılar sonucunda ciddi kayıplar yaşandığını belirtti.

21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA EV KÜLE DÖNDÜ!

Dankaka, bu saldırılarda 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını ifade etti. Ayrıca, birçok evin tamamen yandığını ve çok sayıda kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Son olarak, ocak ayında Mangu bölgesinde yaşanan çatışmalarda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu en az 90 kişi hayatını kaybetmişti.

silahli-catisma.jpg

Ülkede ne yazık ki çok sayıda benzer olay yaşanırken yoksulluk ve eğitimsizliğin yanı sıra silahlanmanın yaygın olması bunun en önemli nedeni olarak gösteriliyordu. Yaşanan son çatışma ve 21 kişinin hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yaratırken çok sayıda evin yakılması da yeni bir barınma sorunu yaşanmasına neden oldu.