Brezilya'da sel felaketi nedeniyle ölenlerin sayısı 155'e yükseldi

Dünya iklim değişikliği nedeniyle yaşanan felaketlerle sınanmaya devam ederken Brezilya'da yaşanan sel felaketinin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor.
Brezilya'da sel felaketi nedeniyle ölenlerin sayısı 155'e yükseldi

Brezilya'da meydana gelen yoğun yağışlar beraberinde sel felaketini getirirken ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 155'e yükseldi. Son 2 haftadır Brezilya'nın güney bölgesinde yer alan Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan sağanak yağış can ve mal kayıplarının yaşanmasına neden olmuştu.

Rio Grande do Sul eyaleti Sivil Savunma Merkezi tarafından yapılan açıklamada sel felaketinin bilançosunun daha da ağırlaştığı ortaya çıktı. Ülkede sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısının 155'e yükseldiği açıklanırken kayıp olan kişilerin sayısı ise 94 kişi olarak ilan edilid.

BREZİLYA' DA 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ SELDEN ETKİLENDİ!

Eyalete bağlı Sivil Savunmadan yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 155, kayıpların sayısının 94 olarak güncellendiği belirtildi.

Yaralı sayısının 807, selden etkilenen kişi sayısının ise 2 milyon 300 bini geçtiği kaydedilen açıklamada, yerinden edilenlerin sayısının da 620 bini aştığı ifade edildi.

Açıklamada, 82 bin 666 kişinin felaket bölgesinden kurtarıldığı ve 77 bin 202 kişinin barınaklarda kaldığı bilgisi verildi.

brezilyle-sel.jpg

Yaşanan sel felaketi nedeni ile 3 Mayıs tarihinde açıklama yapan Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, eyalet tarihinin en yıkıcı felaketini yaşadıklarını belirterek 180 günlük felaket durumu ilan ettiklerini duyurmuştu. Selden etkilenen bölgeyi ziyaret eden Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise yaraları saracaklarını ifade ederek bölgeye yardım sözü vermişti.