Binance CEO istifa kararı aldı kripto para piyasası sallandı! Yeni CEO bakın kim oldu?

Hakkında yürütülen soruşturmaların ardından Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’nin kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao istifa kararı aldığını açıkladı.
Binance CEO istifa kararı aldı kripto para piyasası sallandı! Yeni CEO bakın kim oldu?

Binance CEO istifa kararı aldı kripto para piyasası sallandı! Yeni CEO bakın kim oldu? - Kripto para piyasalarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken dünyanın en büyük kripto borsası Binance’nin kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao hakkında ortaya atılan suçlamaları kabul ederek istifa kararı aldığını açıkladı.

Hakkında Amerika Birleşik Devletleri tarafından kara para aklama iddiası ile soruşturma açılan Changpeng Zhao yasaları ihlal ettiğini kabul ederek hükümetle anlaşma yoluna gitti. ABD Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) ile anlaşma yoluna giden Zhao 3.4 milyar dolar ceza öderken Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile yapılan anlaşma kapsamında 968 milyon dolarlık para cezası ödeyecek.

BİNANCE YENİ CEO KİM OLDU, RİCHARD TENG KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Binance'nin kurucusu ve CEO'su Zhao sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında bazı hatalar yaptığını, bu hataların sorumluluğunu kendisinin alması gerektiğini belirterek Binance ve çalışanları için en doğru kararı aldığını belirterek istifa ettiğini açıkladı. Binance'nin yeni CEO'su ise Richard Teng oldu. Teng 30 yılı geride bıraktığı mesleki deneyimiyle bundan sonra Binance'nin daha da ileriye gitmesini sağlayacak.

binance.jpg

İstifa kararı piyasaları sallarken kripto para birimlerinde de dalgalanma yaşandı. Son 6,5 senedir durmadan ve dinlenmeden çalıştığını belirten Zhao ilk olarak tatil yapacağını ifade etti. Binance şüpheli işlemleri yetkili birimlere bildirmemekle suçlanmış, ABD’li düzenleyici kurumlar kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya “yalanlar ağı” işlettiği iddiasıyla dava açmış, şirkete toplamda 13 suçlama yönlendirilmişti.