Avusturalya’da kıyıya vuran 160 balinadan 28'i kurtarılamadı

Batı Avustralya'da 160 pilot balina kıyıya vurdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 28 balina öldü.
Avusturalya’da kıyıya vuran 160 balinadan 28'i kurtarılamadı

Batı Avustralya eyaletinin başkenti olan Perth'in 285 kilometre güneyinde yer alan Sunsborough sahilinde 160 pilot balina kıyıya vurdu. South West Parklar ve Yaban Hayatı Servisi (PWS) ekipleri kıyıya vuran balinaları kurtarmak için hemen olay yerine sevk edilirken yapılan tüm müdahalelere rağmen 28 balina hayatını kaybetti.

160 PİLOT BALİNA KIYIYA VURDU, 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Avustralya’nın Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth'in 285 kilometre güneyindeki Dunsborough sahilinde yaklaşık 160 pilot balina karaya vurdu. South West Parklar ve Yaban Hayatı Servisi (PWS), kıyıya vuran balinalardan 28’inin öldüğünü açıkladı. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden yetkililer, bilim adamlarının balinaların toplu halde kıyıya vurmasının nedenlerini araştırdığını bildirdi. Avustralya Biyoçeşitlilik, Koruma ve Cazibe Merkezleri Departmanı (DBCA), konuya ilişkin açıklamasında balinaların kıyıda 500 metrelik alana yayılan 4 sürüden oluştuğunu açıkladı.

Açıklamada 1.5 kilometre açıklıkta 20 balinanın bulunduğu bir sürünün tespit edildiği aktarılarak, “Ekibimiz olaya güvenli bir şekilde müdahale etmek, gönüllüleri ve personeli güvende tutmak ve aynı zamanda balinaları koruyarak hareket etmek için her türlü çabayı gösteriyor” denildi. Bölge Vahşi Yaşam Sorumlusu Pia Courtis, balinaların dün sabahın erken saatlerinde kıyıya vurmuş olabileceğini ifade ederek, “Pilot balinaların kıyıya vurması genellikle iyi sonuçlanmaz. Sonunda çok sayıda hayvanımız ölüyor” dedi.

Pilot balinaların neden kıyıya vurduğu konusunda ise araştırma yapılacağı ifade edilirken en büyük ihtimalle lider balinayı takip eden diğer balinaların hafif eğilimli ve kumlu olan sahil nedeniyle kıyıya vurmuş olabileceği belirtildi.