Almanya'nın Eurofighter kararı belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklama ile Almanya'nın Eurofighter kararı ortaya çıktı.
Almanya'nın Eurofighter kararı belli oldu

Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeir ikili görüşmeler kapsamında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı yapmıştı. İki liderin toplantısında İsrail - Filistin savaşının yanı sıra karşılıklı ülkelerin ticari ilişkileri de masaya yatırıldı.

ALMANYA TÜRKİYE'YE SAVAŞ UÇAĞI SATACAK MI?

İki liderin görüşmelerinin ardından yapılan açıklamada “Sn. Bakanımızın da refakat ettiği Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Irak ziyaretinde Türkiye-Irak ilişkileri geniş bir çerçevede ele alınmıştır. Görüşmelerde başta PKK olmak üzere FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri ile uzantılarına karşı atabileceğimiz müşterek adımlar istişare edilmiştir. Bu adımlara yönelik diğer anlaşmalarla birlikte terörle ortak mücadele ve güvenlik alanında işbirliği kapsamındaki anlaşma ve mutabakatlar aktedilmiştir. Bu kapsamda güvenlik, ortak sınır güvenliği ve terörle mücadele alanlarındaki işbirliğinin kurumsallaştırılmasını ve sürdürülmesini sağlamak üzere teşkil edilecek “Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi’nin” esaslarını belirlemeye yönelik müzakereler Irak tarafı ile sürdürülmektedir.

Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır. Sn. Cumhurbaşkanımızın da dikkat çektikleri gibi; önümüzdeki dönemin Almanya ile kısıtlamaların değil, ortak çalışmaların konuşulduğu bir dönem olmasını temenni ediyoruz. Bunun için de Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım bekliyoruz.” denilerek olumlu mesajlar paylaşıldı.

Türkiye içerisinde bulunduğu coğrafyanın her geçen gün daha da karışması nedeniyle artan savaş tehlikesine karşı savunma sanayisine yatırımı arttırmıştı. Yerli savunma sanayisi güçlendirilirken dünyadan da alımlarla devam ediliyordu.