ABD'nin Maine eyaletinde silahlı saldırıda 22 kişi öldü

Amerika'da maskesiz bir kişi tarafından farklı bölgelerde yapılan silahlı saldırı da 22 kişi hayatını kaybetti.
ABD'nin Maine eyaletinde silahlı saldırıda 22 kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri yeni bir silahlı saldırı haberi ile sarsıldı. ABD'nin Maine eyaletinin Lewiston kentinde iki ayrı mekana düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybederken 50'den fazla kişi yaralandı.

Silahlı saldırganın maske takmaması ve saldırıları alenen gerçekleştirmesi ülkede büyük infial yaşanmasına neden olurken 38 bin nüfuslu Lewiston'daki Schemengees adlı bar ve restoran ile Sparetime Recreation adlı bir bowling mekanına yapılan saldırıda peş peşe duyulan silah sesleri katliama dönüştü. Polis eyalette alarm durumuna geçerken silahlı saldırganın halen arandığı ifade edildi.

OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ, İŞLETMELER KEPENK KAPATTI!

Düzenlenen silahlı saldırı ülke çapında büyük panik yaşanmasına neden olurken iki ayrı yere düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti. Açıklanan son rakamlara göre yaralananların sayısının 60'a yükseldiği, polisin anons geçerek sivillere sokağa çıkmayın çağrısı yaptığı belirtildi. Eyalet genelinde okulların tatil ilan edildiği, işletmelerin ise kepenk kapattığı belirtildi.

Maine Valisi Janet Mills ise, kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde olduğunu açıkladı. Maine'den bağımsız senatör Angus King de, "Lewiston kenti ve aileleri, dostları ve komşuları için kaygılanan herkes için derin üzüntü duyduğunu" söyledi. Zanlı yakalanana kadar okulların kapalı kalabileceği ifade edilirken saldırganın kimliğinin belirlendiği ve tüm ekiplerin zanlıyı yakalamak için tüm imkanlarını seferber ettikleri açıklandı. ABD Başkanı Biden'ın da konuyu yakından takip ettiği ve detaylı olarak bilgilendirildiği belirtilirken yaşanan saldırı ülkede büyük üzüntüye neden oldu.