ABD’li Senatör Sanders'tan Filistinliler için UNRWA çağrısı

Filistin'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün biraz daha ağırlaşırken Senatör Sanders ABD Başkanı Biden 'a UNRWA çağrısında bulundu.
ABD’li Senatör Sanders'tan Filistinliler için UNRWA çağrısı

ABD’li Senatör Sanders'tan Filistinliler için UNRWA çağrısı - İsrail tarafından Hamas'ın gerçekleştirmiş olduğu saldırı sonrasında başlattığı savaş yoğun bombardıman altında bir insanlık dramına dönüşmüştü.

Filistin'de hayatını kaybeden çocuk ve kadın sayısı her geçen gün artarken tüm çağrılara rağmen İsrail ateşkes yapmayacaklarını duyurmuştu. Yardımların Filistin'e girmesine de izin vermeyen İsrail'in en büyük destekçisi ABD olarak öne çıkmıştı.

FİLİSTİNLİLERE DESTEK ÇAĞRISI ABD'DEN GELDİ!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine birçok ülke ajansa yapılacak yardımları askıya alırken, Yahudi kökenli ABD’li Senatör Bernie Sanders, ABD Başkanı Joe Biden’a UNRWA’ya yönelik yardımları yeniden başlatması çağrısında bulundu.

Sanders, "Gazze'deki 13 bin UNRWA çalışanından herhangi birinin Hamas'la ilişki içinde olması elbette kabul edilemez ve suçlanan 12 kişi hakkındaki iddialar soruşturulmalıdır. Ancak 12 kişinin eylemleri yüzünden milyonlarca insanın acı çekmesine izin veremeyiz" dedi. Gazze Şeridi’nde 1.1 milyon insanın açlık riski altında olduğuna dikkat çeken Sanders, "ABD ve diğer ülkeler bu insani felaketi önlemek için fonları yeniden sağlamalıdır” dedi.

Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı için ABD, Avustralya, Kanada, Almanya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Fransa, Estonya, Avusturya, Japonya ve İsveç aldıkları kararlar ile yardımlarını durdurma kararı aldıklarını duyurmuştu. Söz konusu yardımların kesilmesi bölgede yaşayan insanlık dramının daha da derinleşmesine neden olmuştu.