ABD üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri sürüyor

İsrail'in Filistin'e karşı sürdürdüğü savaşta can kayıpları her geçen gün artarken ABD üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri tüm hızı ile devam ediyor.
ABD üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri sürüyor

ABD İHA - ABD'de üniversite öğrencilerinin Filistin'e destek gösterileri devam ederken bu gösterilerden biri de Columbia Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversite kampüsüne giren polis öğrencilere son derece sert bir müdahalede bulunurken çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

18 Nisan tarihinde başlayan üniversitelerdeki gösteriler ülke geneline yayılırken Filistin yanlısı yapılan protestolarda polisin sert müdahalesi eleştiri konusu olmuştu. Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam Savaşı karşıtı protestolar sırasında işgal edilen birkaç yapıdan biri olan Hamilton Hall binasını işgal ederken burada kapıya barikat kurdular.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ SÜRÜYOR!

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e destek gösterilerini sürdüren öğrenciler okul binasını işgal etti. Kampüse girerek öğrencilere müdahalede bulunan polis, çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere yayılan Filistin yanlısı protestolar sürerken, Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam Savaşı karşıtı protestolar sırasında işgal edilen birkaç yapıdan biri olan Hamilton Hall binasını işgal etti.

Taşıdıkları mobilya ve metal parçaları ile barikat kuran öğrenciler, Gazze'de İsrail saldırısıyla öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab'ın adına ithafen binaya “Hind's Hall” adını verdi. Columbia Üniversitesi Sözcüsü Ben Chang ise yaptığı açıklamada Hamilton Hall'u işgal eden öğrencilerin mülke zarar vererek ve binaya girişi engelleyerek suç işlediğini savundu. Chang, öğrencilerin işgali sürdürmeleri halinde okuldan atılma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Yaşanan olaylar hakkında açıklama yapan ABD Ulusal Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Başkan Biden'ın barışçıl protestolara açık olduğunu ancak binaların işgal edilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Çok sayıda öğrencinin gözaltına alınma görüntüleri ise ülke genelinde tepki çekti.