ABD, Netanyahu’nun ipini çekti! Biden resmen açıkladı

7 Ekim’den bu yana çatışmaların şiddetle devam ettiği İsrail Hamas tarafından önemli bir iddia ortaya atıldı. İsrail’e verdiği maddi ve manevi destekle bilinen ABD’nin İsrail Devlet Başkanı Netanyahu’yu istifaya çağırdığı iddia edildi.
ABD, Netanyahu’nun ipini çekti! Biden resmen açıkladı

İddianın Beyaz Saray’daki üst düzey iki yetkili tarafından söylendiği belirtiliyor. İsrail Devlet Başkanı Netanyahu’nun Hamas Savaşı’nda başarısız olduğu ve istifa etmesi gerektiği, devlet başkanlığında sayılı günlerin kaldığını ifade edildi.

SALDIRILARDA 1 AY DOLMAK ÜZERE

Hamas’ın 7 Ekim sabahında başlattığı saldırı karşısında İsrail hız kesmeden saldırılarına devam ediyor. Saldırılarda 1 ay dolmak üzereyken, ABD tarafından İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından önemli bir iddia ortaya atıldı.

NETANYAHU’NUN HABERİ VAR

İddianın detaylarına göre Beyaz Saray’dan 2 üst düzey yetkili ABD Başkanı Jeo Biden’in bu durumu yakın zamanda Netanyahu ile yaptığı görüşme neticesinde söylediği belirtildi. Siyasi ömrünün kısaldığı ifade edilen Netanyahu’nun durumdan haberdar olduğu ve bu durumun Beyaz Saray’da gündem olduğu belirtildi.

NETANYAHU: “İSTİFA ETMEYECEĞİM”

Bu gelişmeler sonrasında Netanyahu tarafından da açıklama geldi. İstifa çağrısına karşılık veren İsrail Başbakanı, istifayı kabul etmeyeceğini söyleyerek, "İstifa etmeyi düşünmüyorum. Hamas'ı ortadan kaldıracağım" demişti.

ABD, saldırılar karşısında Netanyahu’nun başarısız olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in Başkanının yanlış kişi olduğunu ve hemen görevden ayrılması gerektiği de konuşulan söylentiler arasında bulunuyor.

İSRAİL BASINI DA AYNI FİKİRDE

Tüm dünya İsrail ve Hamas Savaşı’nı konuşurken, İsrail basınının da Netanyahu’nun başarısız olduğuna dikkat çekiyor. Düzenlenen ankette (ortalama yüzde 95’inin) Hamas saldırıları karşısında Netanyahu’nun Başarsız olduğunu söylüyor. Yayımlanan haberde ise Netanyahu’nun artık kenara çekilmesi ve yeni bir sayfa açılması gerektiği belirtildi.