ABD Başkanı Biden'den Putin'e küfürlü ifade!

Son dönemde yapmış olduğu gaflarla gündemden düşmeyen ABD Başkanı Biden, Putin için küfürlü ifade kullandı.
ABD Başkanı Biden'den Putin'e küfürlü ifade!

Basına yansıyan ilginç görüntüleri, kullandığı ifadeler ve gafları ile gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden bu gaflarına bir yenisini daha ekledi. California eyaletinin San Francisco kentinde düzenlenen bağış etkinliğine katılan Joe Biden burada Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı ağır hakarette bulundu.

Başkan Biden tarafından yapılan açıklama Rusya tarafından sert bir dille eleştirilirken Rus liderin asla ABD Başkanı hakkında böyle ifadeler kullanmadığı ve kullanılan bu kelimelerin ABD'nin itibarını zedelediği ifade edildi. Biden tarafından kullanılan ifadeler ise tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı.

ABD BAŞKANI BİDEN PUTİN'E NE DEDİ?

ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfretti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov küfre karşılık, “Bu tür ifadeler ABD’yi küçük düşürüyor, kullananların itibarını zedeliyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde konuştu. Biden, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma yaşanması konusunda endişeler olduğunu ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “çıldırmış biri” olduğunu belirten Biden, Putin’e karşı ağır ifade kullanarak küfretti. Biden daha sonra insanlığa yönelik varoluşsal tehdidin ise “iklim” olduğunu söyledi.

Kremlin’den tepki Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine Kremlin’den tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" dedi.

ABD Başkanı Biden'ın kameralar karşısında yapmış olduğu bazı hareketler, boşlukla tokalaşma görüntüleri, sık sık merdivenlerden düşmesi ve yürürken takılması gibi pek çok görüntü tartışmalara neden olurken son olarak yapılan bu açıklama ise diplomatik skandal olarak nitelendirildi.