Salih Kılınç

Salih Kılınç

Demokrasi kalplerde ve beyinlerde olacak.

Ulusal basından takip etmişinizdir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile görüştü.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Bir araya geldikleri vekiller içerisinde henüz Uşak milletvekilleri yoktu. Sanırım bir gün Uşaklı vekillerimizin de dâhil olduğu bir toplantı gerçekleşir.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan ve teşkilatlar, milletvekilleri ve belediye başkanları ile yapılan görüşmelerin süreceğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleşen toplantıda milletvekillerimiz bölgeleri ile ilgili olarak ihtiyaçlar, devam eden projeler, sahadaki değerlendirmelerle ilgili görüşleri paylaştılar. Genel Başkanımızın milletvekillerimize ve teşkilatlara söylediği, yapılması gereken birinci işin, vatandaşlarla daha güçlü bir şekilde bir arada olunması yönünde. Tedbirlere uyarak teşkilatlarımızın ve milletvekillerimizin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde vatandaşlarımızla bir araya gelecekleri yoğun bir çalışma dönemi olacak" dedi.

Yani çok bilindik tabiri ile Reis, “Fabrika ayarlarına dönelim”  buyurmuş.  Dönsünler. Bence bir sakınca yok. Hatta iyi bile olur diye düşünüyorum.  Tabi bir de yeni anayasa çalışmaları konusunda halkı ikna etme isteği var.

Can Dostlar!

Benim derdim de şu: “Kağıt üzerinde istediğiniz kadar demokratik anaysa yapın. Demokrasiyi beyninizde ve yüreğinizde sindirmezseniz ne yapsanız nafile.

 AK Parti Uşak Milletvekilleri Sayın Mehmet Altay ve Sayın İsmail Güneş kusura bakmasınlar ama ikisinin de toplamda 10 yılı aşkın bir Uşak Milletvekilliği yapmışlıkları var.

Madem, Genel Başkan Sayın Erdoğan, “Halkın sesine kulak verin”  talimatı vermiş. Ben bu konuda iktidar vekillerinden mustaribim. Neden mustaribim? Onu da izninizle açıklayayım Efendim.

Mesela; bana ve Uşak halkına şu 29 kilometrelik güney çevre yolunun 10 yılı aşkın bir zamandır niçin yapılamadığını açıklayabilirler mi?

Aynı şekilde Eşme – Ulubey yolu,  Uşak – Gediz yolu, Eski Gediz yolu niçin yıllardır yapılmaz?

Uşak’ta soluduğumuz havanın kalitesi 2017 yılından bu yana niçin açıklanmaz?

Artık Uşak tarafında kirletildiği ayan beyan bilinen Gediz ve Büyük Menderes nehirlerinin temizlenmesi için niçin bir önlem alınmaz ve bir çaba gösterilmez?

“2017 yılı TÜİK verilerine göre Afyon, Uşak, Denizli, Aydın illerinin hepsinde, dolaşım sistemi ve solunum sistemi hastalıklarına bağlı nüfus başı ölümler Türkiye ortalamasından fazla arttı. 2017 yılında Uşak’ta kansere bağlı ölümler Türkiye ortalamasından yine fazla oldu. Yine 2017 yılında nüfus başına toplam ölüm sayısı Türkiye ortalamasından fazla meydana geldi. 2009-2017 yılları dönemine baktığımızda yine benzer sonuçlar meydana geldi. “

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; Niçin Uşak’ta dolaşım ve Solunum sistemine bağlı ölümler ile tüm ölümler Türkiye ortalamasından fazla? Bunun nedeni Gediz ve Banaz çayları ile Adıgüzel Barajında yaşanan kirlilik olabilir mi?

Şehir içerisinde kalan sanayi tesisleri niçin şehir dışına alınmaz?

Teslim alınalı bir yıl bile olmadan patlayan Bahadır Barajı ile ilgili yasal işlemler devam ediyor mu?

İlyaslı Barajı yapılırken niçin su tutmadığı hesap edilmedi mi? Niçin bunca zamandır su tutmadı? Bu zarar ziyanın sorumlusu kim? Yasal işlem yapılıyor mu?

Tüm dünyada küresel iklim nedeni ile kuraklık yaşanırken, Uşak’ın su ve yaşam kaynağı Murat Dağı ve Sivaslı Kocadağ gibi yerlerde maden aranmasına niçin izin verilir?

Uşak’ta yaşayan bir vatandaş olarak kafamdaki bu sorulara cevap bulamadığım sürece beni yönetenlerin şeffaf ve halktan yana bir yönetim tarzı olduğunu düşünemem. Hiç kusura bakmasınlar.

BAŞKANLAR DA KENDİNİ SEÇEN HALKA KARŞI ŞEFFAF OLMALIDIR

En şeffaf olması gereken kurumların başında da kanımca belediyeler gelir. Çünkü halkın oyları ile 5 yıllığına seçilir ve halkın cebinden çıkan paralarla halk adına yönetilirler.

Peki, Uşak Belediyesi ne kadar şeffaf?

  1. Bugün itibarı ile Uşak Belediyesi’nin borcu kaç TL? Bilen var mı?
  2. İhalelerde doğrudan temin dışında başak yöntem yok mu? Niçin bu doğrudan temin yönetimi ile yapılan yöntemlerde AK Partili ilçe yöneticilerinin ve belediye meclis üyelerinin adı anılır?
  3. Uşak trafiğini düzenlemek çok mu zor?
  4. Niçin ana arterler ve sokaklar bir bardak su döksen seller içerisinde kalır?
  5. 200 bin TL’ye alınan cep telefonları nerede?
  6. Sayın Başkan 10 Milyon TL’ye ihaleye çıktığı başkanlık katı projesinden vaz geçti mi?

Ya kafamda onlarca deli sorular cevabını bulamazken, yeni sivil anayasada ne yazarsa yazsın. Hiç önemi yok.

Demokrasi kalplerde ve beyinlerde olacak.

Bunu bilir bunu söylerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Kılınç Arşivi