Yaşanan su sıkıntısı çevrecileri harekete geçirdi

İlimizde son bir haftadır yaşanan su sıkıntısı üzerine harekete geçen; “Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Yürütme Kurulu” kuraklığın önlenmesi ile ilgili bir dizi çalışma yapma kararı aldı.
Yaşanan su sıkıntısı çevrecileri harekete geçirdi

Ülkemizin akarsularının yüzde 40’ndan fazlasının doğduğu Murat Dağı’nda 2017 yılından bu yana maden aranmasını engellemek için çaba gösteren “Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Yürütme Kurulu” Uşak İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir toplantı düzenledi.

Toplantı hakkında bilgi veren Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura;”İlimizde son bir hafta içerisinde yaşanan su sıkıntısı, Uşak’ın içme ve tarımsal alanda kullanılan suyunun neredeyse tamamını sağlayan Murat Dağı ve çevremizin korunması konusunda platformumuzun 2017 yılından bu yana gösterdiği hassasiyetin ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Çevre, toprak ve suyun korunması hakkında TBMM’den gerekli yasaların bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Platform yürütme kurulumuz bu sürecin hızlanması için çalışmalar yapma kararı almıştır.

Aldığımız en önemli kararlardan birisi de suyun tasarruflu kullanılması konusunda gerek resmi kurumların, gerekse vatandaşların daha özenli davranması konusunda özendirilmesidir.

İlimizde yaşanmakta olan su sıkıntısı göstermiştir ki; hem ülkemiz hem de ilimiz su fakiridir. Onun için su tasarrufu çok önemlidir” dedi.

Öz Akcura; “Bunun yanı sıra Uşak ve komşu illerimizde çevrenin korunması ile ilgili büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntıların giderilmesi ve kamuoyunun dikkatini çevreye çekmek için bir dizi etkinlik düzenleme yapılmasına karar verdik.

En kısa zamanda bir basın toplantısı düzenleyerek çevreyi koruma konusundaki düşünce ve etkinlik planlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)