Valilik 24 saatlik YASAK KARARI açıkladı! Gece yarısı 00.01'e kadar YASAKLANDI

Türkiye'de felaket üzerine felaket yaşanan 2023 yazı sonrasında gözler 2024 yazına çevrilmişti. Valilik 24 saatlik yasak kararı açıkladı gece yarısı 00:01'e kadar resmen yasaklandı yapan yanacak...
Valilik 24 saatlik YASAK KARARI açıkladı! Gece yarısı 00.01'e kadar YASAKLANDI

Valilik 24 saatlik YASAK KARARI açıkladı! Gece yarısı 00.01'e kadar YASAKLANDI - Geride kalan 2023 yazında Türkiye felaket üzerine felaket yaşamış, ne yazık ki pek çok orman yangını ile hem ülkemizin ciğerleri ormanlarımız küle dönmüş hem de çok sayıda kişi yangından etkilenmişti.

Bu sene beklenen sıcaklar çok daha erken dönemde başlarken kuvvetli rüzgarın etkili olması sonrasında Çanakkale Valiliği vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Orman yangınlarından korunmak adına 16 Nisan 2024 Salı günü yani bugün orman yangını riski nedeniyle ormanlarda ve ormana yakın konumda bulunan bahçelerde ateş yakılması, anız yakılması ya da piknik nedeniyle mangal yakılması yasaklandı.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ ATEŞ YAKILMASINI YASAKLADI!

Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Çanakkale Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, 16.04.2024 Salı günü ilimizde sıcak havanın yanı sıra kuvvetli rüzgar da beklenmektedir. Orman yangınları açısından bu durum çok büyük bir risk oluşturmaktadır. Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğu da maalesef beşeri hatalardan kaynaklanmıştır.

Vatandaşlarımızın, bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durması, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılması, anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesi çok büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir orman yangını fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmalıdır” denildi.

Orman yangını riski yüksek olduğu için belirlenen bölgelerde ormanlarda ve ormana yakın konumda bulanan özel bahçelerde dahi ateş yakılması yasaklanmış oldu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangını riski yükselirken anız yakılması da aynı sebeple Valilik kararı ile yasaklandı.