Vali Kocabıyık esnafı önlemler hakkında bilgilendirdi

Vali Funda Kocabıyık, Covid-19 tedbirleri kapsamında İsmet Paşa Caddesi esnaflarına bilgilendirme ziyaretlerinde bulundu.
Vali Kocabıyık esnafı önlemler hakkında bilgilendirdi

Vali Funda Kocabıyık, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek Covid-19 tedbirleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcsı Muammer Balcı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş’ın da eşlik ettiği bilgilendirme ziyaretlerinde Vali Funda Kocabıyık; esnaflardan ve vatandaşlardan maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyet göstermelerini istedi.

Covid-19 salgını nedeniyle Uşak genelinde denetimlere ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Covid-19’dan korunmak için herkesin daha dikkatli davranması gerekiyor. Unutmamalıyız ki bu mücadeleyi hep beraber yürüteceğiz. Lütfen maskemizi doğru takalım, sosyal mesafemizi koruyalım, kişisel temizliğimize dikkat edelim, kalabalık ortamlardan uzak duralım.  Her zaman söylediğimiz gibi; Covid-19, aldığımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.

Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya başlandığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, "Covid-19’un daha fazla insanın sağlığını olumsuz etkilememesi için herkesin daha dikkatli davranması gerekiyor. Vaka sayılarını düşürmek ve toplum sağlığını korumak için alınan tedbirlere uymanın önemi büyük. Her zaman söylediğimiz gibi maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere tüm tedbirleri ciddiye almalıyız.  Bu mücadele hepimizin sorumluluğunda" dedi.