Uşak’ta Yaşanan Doğal Gaz Sıkıntısı TBMM Gündeminde

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM de gündem dışı söz alarak Uşak’ta yaşanan doğal gaz sıkıntısını dile getirdi ve Ulaştırma Bakanından sorunun biri an önce çözülmesi için yardım istedi.
Uşak’ta Yaşanan Doğal Gaz Sıkıntısı TBMM Gündeminde

TBMM’de bakanlıkların bütçe görüşmleri sırasında günden dışı söz alan Yalım, “Önemli bir konu olduğu için özellikle söz talep ettim. İlk önce, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın bu konuyla alakalı bir desteğine ihtiyacımız var.

Sayın Bakanım, şu anda Uşak ilimizde maalesef belediyemiz bir kanalizasyon kazı çalışması yaparken hatayla bir ana doğal borusu patlatılıyor. Maalesef, tüm Uşak ilinde bu kış gününde doğal gaz yok yani vatandaşımız ciddi anlamda sıkıntı içerisinde; hasta olan -ne diyelim- büyüklerimizi ve de çocuklarımızı da özellikle düşündüğümüz zaman.

Birkaç doğal gaz müdürümüzden gün içinde ana borunun tamir edileceğinin bilgisini aldım ancak ana boru tamir edildikten sonra bütün abonelerin evlerine tek tek girilmesi gerekiyor. Çünkü her saat kendini güvenliğe alıyor. Bu güvenliğin kaldırılması adına bütün bu uzman kişilerin Uşak'taki tüm abonelerin evlerine girmesi gerekiyor.

Bu sebepten dolayı, bu günler sürebileceğinden dolayı, Sayın Enerji Bakanımla görüşüp çevre illerdeki bu konuyla ilgili uzman olan kişilerin bir an önce Uşak'a gelip tüm abonelerimizin güvenlik sistemlerinin açılıp bir an önce vatandaşlarımızın ısınma eylemine tekrar geçebilmesi için, evlerinin ısıtılabilmesi için sizden ve de özellikle de Sayın Enerji Bakanımdan bu konuyla ilgili acil destek bekliyorum” şeklinde konuştu.