Uşak’ta Görülmesi Gereken Gezilecek En Güzel Yerler

Tarih boyunca pek çok uygarlık tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan Ege Bölgesi’nin küçük ve şirin kenti Uşak’ta çeşitli kültürlerin izlerini bulmak mümkündür.
Uşak’ta Görülmesi Gereken Gezilecek En Güzel Yerler

Tarihi yapıların yanı sıra doğal güzellikleriyle de adından söz ettiren Uşak dolu bir gezi deneyimi sunmasıyla biliniyor. Uşak’a yolu düşenlerin görmeden dönmemesi gereken başlıca yerler şu şekilde listelenmiş.

Ulubey Kanyonu
Ulubey ilçesinde yer alan bu kanyon ABD'deki Grand Canyon'dan sonra  dünyanın en uzun ikinci kanyonu olma özelliği taşıyor. Bu kanyona bağlanan küçük onlarca kanyondan oluşan Ulubey 45 km uzunluğuna sahiptir. 2015 yılında turizme açılan kanyon, Uşak’ta görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunan bu kanyon her görenin hayran kaldığı yerlerden biridir.

Uşak Arkeoloji Müzesi
Uşak ziyaretiniz sırasında tarihi bir mola vermek isterseniz uğramanız gereken bu müze 1970 yılında hizmete açılmıştır. 2018 yılında istasyon mevkiindeki yeni binasına taşınan Uşak Arkeoloji Müzesi, dünyaca ünlü Karun Hazinelerinin yanı sıra tarihe ışık tutan paha biçilemez tarihi eserler de burada sergilenmeye devam ediliyor. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri ziyaret edebileceğiniz bu müzeyi müze kartınız olduğu takdirde ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Paşa Hanı
Tarihin en önemli ticaret yollarının birinin üzerinde kurulu olan Uşak, pek çok önemli hanı da bünyesinde bulundurur. Uşak şehir merkezinde yer alan ve buraya kadar yolu düşen kişilerin uğramadan eve dönmemesi gereken yerlerden biri olan Paşa Hanı 1893 yılında yaptırılmıştır. Taş kesme tekniği kullanılarak yapılan bu han ülkenin ilk Marsilya kiremit sistemi kullanılarak yapılan binası olma özelliği taşıyor.

Şifalı Sular ve Kaplıcalar
Yeraltı kaynakları bakımından son derece zengin olan Uşak'ta Kayaağıl Termal Tesisleri bulunuyor. Buraya ulaşım da son derece kolay olduğundan dolayı yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği bölgeler yerler bulunur. Doğal kaynak ve mineraller bakımından son derece zengin olan bu sular sağlık turizmi olarak da değerlendirilir.

Blaundus Antik Kenti
Uşak şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km uzaklıkta bulunan bu antik kent Ulubey İlçesinde yer alır. Helenistik çağdan kalma olan bu antik kent birinci derecede sit alanı olarak belirtilmiştir. Uşak’ta görülecek yerler arasında bu antik kentin ilk sıralarda bulunduğunu belirtmek gerekir.