Uşaklı OEDAŞ'tan sokak lambaları için yeni proje

Aralarında Uşak'ın da yer aldığı 5 ilde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan OEDAŞ yeni teknolojik gelişmelere imza atmaya devam ediyor.
Uşaklı OEDAŞ'tan sokak lambaları için yeni proje

Yapmış olduğu alt yapı ve teknolojik yatırımlarla adından söz ettirmeye devam eden Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) yeni projesini duyurdu. OEDAŞ yapmış olduğu duyurusunda kırsal bölge ve köylerde yer alan aydınlatma direkleri için örnek olacak projesini açıkladı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), hayata geçirdiği Ar-Ge projeleri ile akıllı enerji sistemlerini devreye alıyor. OEDAŞ bu kapsamda son olarak Uzaktan Aydınlat Projesi (Kırsal Kesim Sokak Armatürleri için Uzaktan Güvenli Aktif Etme Sistemi Ar-Ge Projesi) üzerinde çalışıyor.

AYDINLATMA ARIZALARI TARİHE KARIŞACAK!

Laboratuvar çalışmaları devam eden projede, bu çalışmaların başarıyla sonuçlanması durumunda saha çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Yalçın, “Arıza süresini kısaltmak ve ekiplerimizin sadece bir sigorta kaldırmak için uzun bir yol gitmesini önlemek için hat direnci kontrol cihazı ile her gün otomatik olarak aydınlatma hattının enerjisi yokken direnç bilgisi alacağız.

ariza.jpg

Bu bilgiler sistemin hafızasında tutulacak. Eğer o gece aydınlatmalarda bir arıza oluşmuş ise enerji verilmeden önce kısa devre kontrolü, hattın kopması gibi problemler olup olmadığı kontrol edilecek. Sistem tarafından normal raporu verilmesi durumunda uzaktan açma işlemini yapacağız. Bu sayede kırsal bölgelerdeki geçici arızaları en kısa sürede, güvenli bir şekilde giderecek teknolojiye kavuşacağız.” diye konuştu.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve gelişmeleri sistemlerine yansıtan OEDAŞ yeni projesi ile de sektöre örnek olurken böylelikle yaşanabilecek olası arızalarda da vatandaşların mağduriyet yaşamalarının önüne geçmiş oldu.