Uşaklı OEDAŞ Düşük Karbon Kahramanı seçildi

Aralarında Uşak'ın yer aldığı 5 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan OEDAŞ geliştirmiş olduğu Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti Projesi ile ödül kazanmayı başardı.
Uşaklı OEDAŞ Düşük Karbon Kahramanı seçildi

Uşak, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Eskişehir olmak üzere toplam 5 ilde elektir dağıtım hizmeti sunan OEDAŞ teknolojik gelişimleri yakından takip etmeye devam ediyor. Yürütülen projeler ile çevreyi korumayı her zaman öncelik haline getiren OEDAŞ bu kapsamda yeni bir ödül daha kazandı.

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen 9. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni’nde ödüle layık görüldü. İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende OEDAŞ’a ödül getiren proje ise ‘Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti’ oldu.

OEDAŞ DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI ÖDÜLÜ KAZANDI!

Ödüle ilişkin açıklamada bulunan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Enerji dünyanın en önemli ihtiyaçlarından biri, bundan vazgeçme şansımız yok. Ancak enerji aynı zamanda dünyadaki en büyük emisyon kaynağı. Biz de enerji alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak 2030'a kadar operasyonel faaliyetlerimizde, 2040'a kadar tüm değer zincirimizde net sıfır olmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor, iklim değişikliği ile mücadele ve karbon ayak izimizi düşürmeye yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Bu yaklaşımın bir sonucu olan Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti projemizin, ülkemizin bu alandaki en prestijli ödüllerinden birine layık görülmesinin mutluluğunu yaşıyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Çevre duyarlılığı ile adından söz ettirmeyi başaran OEDAŞ bu kapsamda kazanmış olduğu ödüllerine bir yenisini daha eklerken bu alandaki hassasiyetin artarak devam edeceği vurgulandı. Yürütülen proje kapsamında OEDAŞ'ın aldığı önlemlerle yıllık 104 ağacın kurtarıldığı ifade edildi.