Uşaklı muhtarların günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

“19 Ekim Muhtarlar Günü” Uşak ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Merkez İlçe KHGB 2.Olağan Meclis Toplantısı Vali Funda Kocabıyık başkanlığında yapıldı. Ayrıca, Uşak protokolünün katılımıyla Uşak Valiliği tarafından muhtarlar onuruna bir yemek düzenlendi.
Uşaklı muhtarların günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Özmerkez toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeleri ve Merkez ilçe köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Birliğin 2021 yılı faaliyetlerinin sunumunun ardından birliğin 2022 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi görüşüldü. Yapılan oylama ile birlik 2022 bütçesi kabul edildi. Gündemin son maddesi olsak Birlik tüzüğünün 38. Maddesine ilave yapılması görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Vali Funda Kocabıyık köy muhtarlarına söz vererek taleplerini dinledi.

“MUHTARLAR DEMOKRATİK YAŞAMAMIZIN İLK VE EN ÖNEMLİ HALKASIDIR”

Yemek programına Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcıları Muammer Balcı ve Hüseyin Demirbaş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, protokol üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Yemek programında bir konuşma yapan Vali Funda Kocabıyık,” Milletimizin demokratik hak ve kazanımlar ölçüsünde müreffeh bir yaşam sürebilmesi ve düşüncelerini, taleplerini gerekli mercilere iletebilmesi ülkemizin her yönden zenginleşmesi adına çok önemlidir. Muhta”rlarımız, seçilmiş yerel temsilciler olarak milletimizin demokratik yaşamında ilk ve en önemli halkadır.

Üstlendiği görev ve sorumluluk ile vatandaş nezdinde ihtiyaç halinde çalınacak ilk kapılardan biri olan muhtarlarımız, bulundukları mahalle ve köylerde devletimizin kurumlarını temsil etmektedirler.” dedi.

 Muhtarların, Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olduğunu vurgulayan Vali Funda Kocabıyık konuşmasını, ”Vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamalarının yanında, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız; sorunları tespit etme, sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirme, çözüme yönelik yapılan çalışmaları takip etme bilinciyle vatandaşlarımıza hizmetin götürülmesi noktasında en büyük yardımcılarımızdır.

Üretim ve iletişim araçlarının çok hızlandığı çağımızda, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan hizmetlere hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşabilmesi, bu hizmetlerin planlanarak verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi için de muhtarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Vatandaşlarımıza her an ulaşabilecek, onların seslerini gerekli yerlere iletebilecek ve vatandaşlarımızın, devletin bütün organlarıyla sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmesini sağlayacak olan muhtarlarımız, büyük bir yapının ve koordinasyonun en önemli birimlerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum.” diye sonlandırdı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler