Uşak'ta bazı balık türlerine avlanma yasağı geldi

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile belirtilen tarihler arasında avlanmaması gereken balık türleri açıklandı. Bu yasağa uymayanlar için ise ağır idari para cezası olduğunu bildirildi.
Uşak'ta bazı balık türlerine avlanma yasağı geldi

Uşak'ta bazı balık türlerine avlanma yasağı getirildi ve bu balık türlerinin avlanması durumunda ağır idari para cezası verileceği açıklandı. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Uşak'taki bir av yasağının duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruda Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 15 Mart ve 15 Haziran 2023 tarihlerinde ve 31 Mart 2024 tarihleri arasında avlanması yasak olan balık türlerini yaptığı yazılı açıklamada duyurdu. Yapılan açıklamaya göre kentte avlanması yasak olan balık türleri ile ilgili kanun ve yönetmelikler açıklanarak ticari olarak balıkçılık işi ile uğraşanların bazı balık türlerini avlamalarının belirtilen bu tarihler arasında yasak olduğu açıklandı. 

UŞAK İLİNDE O TARİHLER ARASINDA AVCILIK YASAK

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açılama ise şöyle oldu;

“1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu, bu kanuna istinaden çıkartılan Su Ürünleri Yönetmeliği, Su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 36. Maddesi 1. Fıkrası (b) bendi ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ' in 11. maddesi 7. fıkrası gereği ilimizde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Tatlısu Kefali, Hamsi ve Yayın balıklarının avcılığı yasaktır. Ayrıca 15 Mart-30 Nisan tarihleri arası Sudak ve Tatlısu Levreği avcılığı, 15 Aralık- 31 Mart tarihleri arasında da Turna balığı avcılığı yasaktır” ifadelireni yer verildi. 

Yapılan açıklamanın devmında ise Uşak'ta ticari balık avclığının yasak olduğunu ve sürdürülebilir balık stoklarının ise korunabilmesi için açıklamada belirtilen tarihler arasında adı geçen balıkların avlanmaması gerektiği bildirildi. Avcılığın yasak olmasına rağmen bu tarihler arasında avcılık yapılması halinde ise kişilere ağır idari para cezası uygulanacağı açıklandı.