Uşak'ta 6 mahallede elektrik hatları yer altına alınıyor

Uşak Belediyesi ile Osman Gazi Elektrik Dağıtım Şirketi(OEDAŞ) arasında yer üstü elektrik hatlarının yer altına alınmasına ilişkin imzalar atıldı. Buna göre Uşak’ın çeşitli bölgelerinde bulunan ve binalara yakınlığı yüzünden tehlike oluşturan elektrik hatları yer altına alınacak.
Uşak'ta 6 mahallede elektrik hatları yer altına alınıyor

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Başkan Çakın ile OEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Turan çalışmanın kapsamına ilişkin son noktayı belirledi. İmzaların atıldığı proje ile Aybey, Elmalıdere, Sarayaltı, Bozkurt, Işık ve Kemalöz Mahallelerinde binalara yakın geçen, daha önce ölümlü ve yaralanmalı kazaların meydana gelmesine sebebiyet veren elektrik hatları yer altına alınacak.

Vatandaşların en önemli ve öncelikli talepleri arasında yer alan elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla, bölgede yer alan direkler kaldırılacak. Proje ile hem tehlike bertaraf edilecek hem de direkler nedeniyle oluşan kirli ve karmaşık görüntü yerini güzel ve açık bir şehir görseline bırakacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak’ın güzelleşmesi, vatandaşlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesi adına çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Bu kapsamda Belediyemiz ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketimizin iş birliğiyle can güvenliğini öncelik tutarak hayata geçirdiğimiz projemiz vesilesiyle 6 mahallemizde, elektrik hatlarını yer altına alıyoruz. Bu önemli çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Projeyi değerlendiren OEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Turan ise, Uşaklıların binalara yakınlığından dolayı şikayet ettikleri yer üstü elektrik hatlarının kaldırılması için gerekenin Uşak Belediyesi iş birliği içerisinde yapılacağını belirtti.