Uşak Belediyesi, yeşil alana otel yapılacak iddialarına cevap verdi; “Bilgiler gerçeği yansıtmıyor”

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın, Kentsel Dönüşüm bölgesinin orta kısmında yer alan boş alanın imar değişikliği ile yeşil alandan otel alanına dönüştürüldüğünü iddia ettiği açıklamasına Uşak Belediyesi’nden yanıt geldi.
Uşak Belediyesi, yeşil alana otel yapılacak iddialarına cevap verdi; “Bilgiler gerçeği yansıtmıyor”
Uşak Belediyesi’nden İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, 2014 yılında Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından onaylanan imar planının üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. Konunun Uşak Belediye Meclisinde gündeme dahi gelmediği ve herhangi bir imar planı değişikliğinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Uşak Belediyesi’nde yapılan açıklama şu şekilde;

“Değerli hemşehrilerimiz,

Herhangi bir araştırmaya dayanmayan paylaşımda, Uşak Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin orta kısmında yer alan bölümün önceki dönemde yeşil alan olarak belirlendiği, yeni dönemde ise buranın imar planında değişiklik yapılarak otel alanı olarak değiştirildiği iddia edilmektedir.

Doğru bilgi ise, bu alan 2014 yılında TOKİ tarafından onaylanan ve Belediyemize gönderilen imar planında otel alanı olarak belirlenmiştir ve 2014 yılından günümüze kadar imar planında hiçbir değişiklik yapılmamıştır.

Bahsi geçen alandaki mülkiyetin %85'i belediyemize değil, TOKi'ye aittir. Bu alana dair, görevde olduğumuz 2019 yılından itibaren Belediye Meclis toplantılarımızda hiçbir değişiklik görüşmesi yapılmamış ve böyle bir karar alınmamıştır.

Yine video içerisinde yer verilen görsellerde alan yeşil bölge olarak kamuoyuna sunulmuş olsa da, Uşak Merkez Durak ve Sarayaltı Mahalleleri ‘Gecekondu Önleme Bölgesi’ne ilişkin TOKİ tarafından hazırlanan ve Bakanlık Makamınca 15.10.2014 tarihli ve 16849 sayılı oluru ile 644 sayılı KHK ve 775 Gecekondu Kanunu hükümleri uyarınca onaylanan karar kapsamında en başından bu yana otel alanı olarak belirlenmiştir.

Video paylaşımındaki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır ifadelerine yer verildi.