Tokat’taki peş peşe deprem sonrasında sıcaklık 50 derecenin üstüne çıktı!

Tokat’ta son günlerde meydana gelen peş peşe depremlerden sonra ilginç bir olay yaşandı. Aktarılan son habere göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık bir geçmişi olan kaplıca suyunun 4 derece birden arttığı ortaya çıktı.
Tokat’taki peş peşe deprem sonrasında sıcaklık 50 derecenin üstüne çıktı!

Konuya ilişkin Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, yaptığı açıklamasında 50 derece olan su sıcaklığının 4 derece birden artarak 54 dereceye çıktığını söyledi. Daha önceden hiç bu şekilde bir artış olmadığını ifade eden Kılıç, “Daha önceden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı'' dedi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen peş peşe depremlerden sonra kaplıcanın suyunun 4 derece birden artığı açıklandı. Daha önce mevsimsel olarak 1-2 derecelik artış olduğu ya da mevsimsel olarak düştüğünün görüldüğü sıcaklık ilk defa 50 dereceyi geçti.

PEŞ PEŞE DEPREM OLMUŞTU

Tokat’ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Sulusaray olarak kayıtlara geçti. Sırası ile 5.6 4.0 4.4 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden sonra bölgede ilginç bir olay yaşandı. Sulusaray kaplıca suyunun sıcaklığı 50 dereceden 54 dereceye çıktı.

DEPREMDEN SONRA OLDU

Konuya ilişkin Sulusaray Belediye Başkanı Kılıç, şunları söyledi:

“Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Deprem sonrasında, kaplıcamızın tesislerinde herhangi bir hasara rastlanmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Deprem meydana geldikten sonra yapılan ölçümlerde kaplıca suyunda 4 derece bir artış olduğu tespit edildi. 50 derece olan sıcaklık şu anda 54 derece oldu. 4 derece sıcaklık seviyesinin arttığı tespit edildi. Daha önceden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı. Deprem sonrası ölçümlerde 4 derece artığını fark ettik. Depremden sonra bunların olduğu bilim adamları tarafından söyleniyor"

Yaklaşık 3 gün önce Tokat’ta 5.6 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş, deprem başta Yozgat ve Samsun olmak üzere pek çok çevre ilde hissedilmişti. Tokat’ın bazı ilçelerine bağlı köylerde de evler hasar almıştı.