Tokat'ta yeni deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı!

Tokat’ta meydana gelen deprem hareketliliğinin ardı arkası kesilmiyor. AFAD Deprem Dairesi Tokat ile alakalı olarak bir deprem açıklaması daha yaptı.
Tokat'ta yeni deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı!

Dün geceden itibaren deprem ile sallanan Tokat’ta sismik hareketlilik devam ediyor. Dün gece 4,7 büyüklüğünde deprem ile başlayan sarsıntılar yine gece 4,1 büyüklüğünde deprem ile devam etmişti. Bu akşam ise 5,6 büyüklüğünde deprem Tokat’ta büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Bu depremlere kısa bir süre önce yeni bir deprem daha eklendi. Meydana gelen deprem AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

YENİ DEPREMİ AFAD DUYURDU!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan yeni deprem açıklamasına göre son depremin merkez üssü de Tokat’ın Sulusaray olduğu bildirildi. Bu depremin saati 21:43 olarak açıklanırken büyüklüğünün ise 4,0 olduğu bildirildi. Deprem 7 km derinlikte meydana gelirken sarsıntı vatandaşları yine endişelendirdi.

deprem-001.jpg

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Tokat’ta meydana gelen sarsıntılar vatandaşları endişelendiriyor. Bölgeden gelen bilgilere göre insanlar evlerine girmek istemiyorlar. Bazı uzmanların riskli olduğu düşünülen binalara vatandaşların girmemeleri yönünde uyarılar yapması da bunda etkili oluyor. Tokat Valiliği de evlerine girmek istemeyen vatandaşlar için çeşitli imkanların hazırlandığını duyurdu.

Tokat’ta gerçekleşen depremden dolayı okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı. Tokat genelinde okullarda 19 Nisan 2024 Cuma günü eğitime ara verilecek. Ayrıca yine depremden etkilenen Yozgat’ta da eğitime 3 ilçede ara verildiği açıklandı.

Tokat’ta meydana gelen depremlerden dolayı şu ana kadar herhangi bir can kaybı haberi gelmedi. Bazı yerlerde köy evlerinde hasarlar oluşurken yaralanma olayı da gerçekleşmedi. Her şeye karşın Sağlık Bakanlığı’nın ekipleri bölgede teyakkuz haline geçtiler. Herhangi bir olumsuzlukta ekipler anında müdahale edebilecekler.