Tokat depremini bilen SSGEOS ACİL DEPREM UYARISI yaptı 1-2 gün içinde daha..

Ülkemizde son dönemlerde peş peşe meydana gelen depremler, akıllara Kahramanmaraş depremlerini getiriyor. O dönem yaptığı açıklamalarla dikkat çeken SSGEOS’un Tokat depremini de bildiği ortaya çıktı. Yeni uyarı da peşinden geldi.
Tokat depremini bilen SSGEOS ACİL DEPREM UYARISI yaptı 1-2 gün içinde daha..

Aktarılan son habere göre sismik aktivitelere inceleyen SSGEOS geçtiğimiz akşam Tokat depremine ilişkin yeni bir açıklama yapmıştı. Dün akşamüzeri Tokat’ta meydana gelen deprem sonrasında gözler SSGEOS’un yeni açıklamalarına çevrildi.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam saat 18.11 civarında Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Son 2 gündür gece gündüz fark etmeksizin büyüklü küçüklü pek çok depremle sarsılan Tokat’ta ciddi bir tedirginlik söz konusu. Sismik aktiviteleri yakından inceleyen SSGEOS, Tokat’ı işaret ederek uyarılarını peş peşe yapmıştı.

BİRKAÇ GÜNE DİKKAT

Yaşanabilecek depremlere ilişkin uyarılarını sıralayan SSGEOS, “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-19-081740-min.png

NACİ GÖRÜR DE UYARDI

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’de önemli deprem açıklamalarında bulundu. Tokat bölgesinde meydana gelen depremlerin KAF’dan ayrılan ve Güney Batı istikametinde Anadolu Levhası içine uzanan fay üzerinde olduğunu söyleyen uzman isim dün saat 18.11’de meydana gelen 5,6 şiddetindeki deprem sonrasında şu paylaşımı yaptı:

“Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte.

Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle”

Görür, daha sonraki yaptığı paylaşımında 6 Şubat’ı yeniden hatırlayarak, vatandaşların dikkatini çekti. Tokat’ta gece boyunca saat başı neredeyse 3-4 depremin meydana geldiği görülüyor. Güncel deprem verileri için Kandilli’nin web sitesini inceleyebilirsiniz.