Tokat deprem ile sallandı! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem açıklaması yaptı. Tokat'ta bir deprem meydana geldiği açıklanırken sarsıntı çevre illerden de hissedildi.
Tokat deprem ile sallandı! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı!

Türkiye'de depremler olmaya devam ediyor. Orta büyüklükte depremler ile deprem olan bölgelerde vatandaşlar büyük bir korku yaşıyorlar. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak deprem duyurusunda bulundu. AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre deprem Karadeniz Bölgesi'nin iç kısmında yer alan Tokat'ta meydana geldi.

AFAD DEPREMİ DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece saat 01:06'da merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4,7 olarak ölçülürken depremin derinliğinin ise 9,97 km olduğu bildirildi. AFAD'ın deprem sonrası gelişmeleri takip ettiği de açıklandı.

afad.jpg

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ!

Tokat'ta meydana gelen ve 4,7 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem çevre illerden de net bir şekilde hissedildi. Samsun, Sivas, Amasya, Yozgat ve tüm bölge tarafından hissedilen deprem vatandaşlar arasında kısa süreli bir panik yaşanmasına neden oldu. Sarsıntının şiddetli olduğunu sosyal medyada dile getiren vatandaşlar depremin şiddetinin büyüklüğünden çok daha fazla olduğunu belirttiler.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Tokat'ta gerçekleşen depremin ardından herkes bu depremin sonuçlarını merak etmeye başladı. Elde edilen bilgilere göre deprem nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Bölgeden resmi kurumlara yapılan olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtilirken herhangi bir olumsuzluk durumunda anında müdahale edilebileceği bildirildi.

Tokat deprem açısından öncelikli riskli alanlar içerisinde yer almıyor. Ancak geçmişte yıkıcı depremlerin meydana geldiği bir yer olan Tokat'ta bu son depreme dair bilim insanlarının değerlendirmeleri merakla beklenmeye başlandı. Özellikle deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün kısa bir açıklama ile meydana gelen depremi yorumlaması bekleniyor.