SİVASLI HALKININ CANI BU KADAR UCUZ MU?

İkiye ayrılan koca çınar ağacı, elektrik telleri sayesinde bir arada duruyor. Ağacın elektrik tellerini koparması ya da devrilme tehlikesi ise oradan geçen Sivaslı halkının can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.
SİVASLI HALKININ CANI BU KADAR UCUZ MU?

Muhtemelen yıldırım çarpması veya çürüme sonucu ikiye bölünen koca çınar ağacını yaklaşık bir yıldır elektrik telleri sayesinde ayakta durması, ilçe halkının her gün bir korku filmi görmesine neden oluyor.

Yaklaşık nüfusu 7 bin olan Sivaslı ilçesinin Konak Mahallesi Durak Sokak’taki özel bir şahsa ait evin bahçesinde ikiye bölünmüş vaziyette duran ve elektrik telleri arasında kaldığı için ayakta kalan çınar ağacı mahalle halkının kabusu oldu.

Sahibi yurt dışında olduğu için pandemi nedeni ile ilçeye gelemediği için kimsenin ilgilenmediği yaklaşık 30 cm çapında ve 10 metre kadar yükseklikte olan ikiye ayrılmış koca çınar ile ilgili şikâyetlerini dile getiren ilçe halkı, “Bu yol özellikle yaz aylarında bağa bahçeye gitmek için kullandığımız çok sayıda insanımızın geçtiği bir yoldur.

Yaklaşık bir yıl önce ikiye bölünen bu ağacı elektrik telleri bir arada tutmaktadır. Özellikle rüzgarlı havada ağacın ayrık gövdesinin sallanması ve elektrik tellerine baskı yapması bizi çok korkutmaktadır.

Allah göstermesin kopması durumunda direk yoldan geçen herhangi bir ağaca ya da çocukların üzerine düşmesi sonucu elektrik çarpması ve ağacın saçlı ve tehlike yüzünden can kaybı yaşanabilir. Ya da araçlarımızın üzerine devrilip malımıza zarar verebilir.

Yetkililerden bu sorunumuza bir çare bulmalarını ve bu kâbusa son vermelerini istiyoruz” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler