Seyahat edecekler dikkat! 22 Nisan’dan sonra seferler durdurulacak

Türkiye’nin pek çok noktasında bulunan ve seyahat etmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği ulaşım araçları arasında olan hızlı trenlerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre Ulaştırma Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.
Seyahat edecekler dikkat! 22 Nisan’dan sonra seferler durdurulacak

Gelen son habere göre Mersin Adana Osmaniye ve Gaziantep YHT kapsamında önemli bir duyuru yapıldı. Konuya ilişkin Karar’ın aktardığı haberin detaylarına göre projenin 2 yıl sonra tamamlanması bekleniyor.

İKİ ŞEHİR ARASI ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Projenin tamamlanması halinde Adana ve Mersin arasındaki seyahat süresi 1 saat 25 dakikaya düşecek. İki şehir arasında seyahat etmek isteyenler için yolculuğun keyifli bir hale gelmesini sağlayacak yüksek hızlı tren projesi için çalışmalar başladı.

6 SAAT 23 DAKİKADAN DÜŞECEK

Normal şartlarda Mersin ve Gaziantep arasındaki seyahat süresi 6 saat 23 dakika olarak açıklandı. Yüksek hızlı tren projesinin tamamlanması halinde bu seyahat süresi 1 saat 25 dakikaya düşmüş olacak.

Hızlı trenlerin seyahat süresi 200 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Bu kapsamda da yılda 6,4 milyon yolcunun taşınması hedefleniyor. Yolcunun yanı sıra 100 milyon ton yük de taşınacak.

17 TANE TÜNEL İNŞA EDİLECEK

Projenin detaylarına göre hattın 361 km’den 321,5 km’ye kadar düşürülmesi planlanıyor. 17 tünel, 32 demiryolu köprüsü, 86 karayolu üst geçici, 2 gar, 19 istasyon, 287 kilometrelik katener sistemi de proje kapsamında inşa edilecek.

22 NİSAN’DA SONA ERİYOR

Buna göre aktarılan son habere göre Devlet Demiryolları 6 bölge müdürlüğünde 22 Nisan’dan sonra seferler 2 yıllığına duracak. Adana ve Mersin arasında seyahat etmek isteyenler için son tarihin 22 Nisan olduğu açıklandı. Bu tarihten sonra 2 yıllığına proje kapsamında seyahatler bir süreliğine askıya alınacak.