Pınarbaşı Halkı sesini duyurdu trafik lambaları yanmaya başladı

Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde halkın “Ölüm kavşağı tabir ettiği ve can kayıplarının yaşandığı kavşağa dikilen trafik ışıkları faaliyete geçti.
Pınarbaşı Halkı sesini duyurdu trafik lambaları yanmaya başladı

Geçtiğimiz Eylül ayında 11 yaşındaki Okay Çakı’yı trafik terörüne kurban veren Pınarbaşı Halkı yaklaşık 1 saat kadar Uşak – Denizli yolunu trafiğe kapatarak Okay’ın yaşamını kaybettiği kavşağa sinyalizasyon ışıkları konmasını istemişti.

Pınarbaşı halkının çığlığı devlet tarafından nihayet duyuldu ve belde halkının “Ölüm kavşağı” adını verdiği kavşakta trafik ışıkları yanıp sönmeye başladı.

Ölüm kavşağına sinyalizasyon dikilmesinde büyük emeği olan Pınarbaşı Belediye Meclis Üyesi Bayram Özadam; “Trafik ışıkları faaliyete geçti. Emeği geçen başta Sayın Kaymakamımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederiz.

Keşke Okay Çakı yavrumuzu kaybetmeden bu önlemler alınsaydı. Yıllardır belde halkı olarak sesimizi yetkililere duyuramadık. Kavşağa trafik ışığı dikilmesi can güvenliğimiz açısından çok iyi oldu. Ancak Sivaslı giriş ve çıkışına kadar olan Denizli – Uşak karayolunun 5 kilometrelik kısmına EDS kameralarının kurulmasının bu yoldaki kazaları minimuma indireceğine inanıyoruz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)