Oksijen kaynağı orman çöp kokusundan geçilmiyor

Uşak Merkez ilçeye bağlı Çınarcık köyünde ormanlık alanda çöp ve hafriyat kamyonlarının döktüğü inşaat molozları, bölgede büyük bir kirliliğe yol açarken köylüleri de isyan ettirdi.
Oksijen kaynağı orman çöp kokusundan geçilmiyor

Yaşanan bu çevre katliamının doğada yaşayan canlıların ve civardaki insanların sağlığını tehlikeye attığını ve yaşam hakkını gasp ettiğini belirten köy sakinleri, bir an önce önlem alınmasını istiyorlar.

Görüşlerini aldığımız Çınarcık köyü sakinleri; “Özellikle mevlit okutanlar ve kimliğini bilemediğimiz kişiler kamyonlarla bu bölgeye çöp ve moloz bırakıyor. Dengesiz insanlar yüzünden geleceğimiz yok oluyor ve doğamız kirleniyor. Sonra da ‘yağmur yağmıyor’ diye ağlıyorlar.

Molozlar ve çöplerin ormanlık alan içerisine atıldığını görüyoruz. Ormanlık alan içerisine inşaat molozlarının ve çöplerin atılmasını doğru bulmuyoruz. Bunların doğa da, yok olup gitmesi yüzlerce yıl ya da binlerce yıl sürmektedir. Ormanlar, çöp dökme alanı değildir. Yetkililerin yaşanan olumsuzlukların önüne geçmesi gerekiyor. Aksi halde oksijen kaynağımız olan ormanlar, çöp kokusundan geçilmeyecek bir hal alacaktır. Ormanlarımızın ve doğamızın yok olmasını istemiyoruz. Ayrıca, çöpler içerisinde cam şişelerde var ve bunlar mercek görevi yapacağı için her an bir yangın vakasıyla karşı karşıya da kalabiliriz. Dolayısıyla, orman içerisine çöp ve inşaat molozu atan kişi ya da kişiler, doğaya ihanet etmektedir. Ormanlık alanlardan hangi kurum yetkiliyse, çöp ve molozları atanlara cezai yaptırım uygulaması gerekiyor. Yetkililer, bu çöpleri biran önce orman içerisinden temizlemeliler” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)