Naci Görür yeniden uyardı! 7 şiddetinden büyük deprem uyarısı!

Deprem uyarıları yapmaya devam eden deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür oldukça kritik bir uyarıda daha bulundu. 7 üzerinde deprem olma ihtimali olduğunu açıklayan Prof. Dr. Naci Görür herkesin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
Naci Görür yeniden uyardı! 7 şiddetinden büyük deprem uyarısı!

Türkiye’de deprem denildiğinde akla ilk gelen uzmanlardan olan yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni deprem uyarılarında bulundu. Toplumun tüm kesimlerinin bilinçli olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür özellikle Marmara depremine dikkkat çekti. Olası bir Marmara depreminin telafi edilemeyecek sonuçlara gebe olduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Görür bir an önce harekete geçilmesini istedi.

DEPREM BİTERSE DÜNYA ÖLÜR!

Depremlerin olmaya devam edeceğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Depremler olmaya devam edecek ve bu bir gerekliliktir. Deprem olmasaydı dünyada yaşam olmazdı. Depremler biterse dünya ölür. Gezegenlerde, gök cisimlerinde bizim bildiğimiz şekilde bir deprem yok. Oralarda bundan dolayı yaşam da yok ama dünyada yaşam var. Bu da deprem sayesindeki döngü nedeniyledir.” dedi.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR!

Deprem konusunda herkese sorumluluk düştüğünü belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Toplum olarak hepimizin üzerine görevler düşüyor. Önce çuvaldızı kendimize sonra iğneyi başkasına batıralım. Çoluk çocuğumuzun depremde ölmesini istemiyorsak kendimizi değiştireceğiz. Binalarımız, evlerimiz depreme uygun değilse, riskliyse oralarda yaşamayacağız ve çaresine bakacağız. Bu başka türlü olmaz. Belediye başkanlarından bunları vatandaşımız talep etsin. Hükümetten bunlar talep edilsin.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DİZ ÇÖKER!

Marmara’da olması beklenen deprem hakkında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “30 yıldır söyleniyor ve biz de dile getiriyoruz. Dar alanda İstanbul’da geniş alanda Marmara’da büyük bir deprem potansiyeli var. Bu depremin gerçekleşmesi halinde 7 büyüklüğünün üzerine çıkma ihtimali bulunuyor. Eğer bugünkü hazırlıksızlıkla bu depreme yakalanırsak iş tam bir felaket olur.

Marmara bölgesinde deprem olur ve ekonomi çarkları durursa ülke olarak kaybederiz. Bu bölge Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 60’ını sağlıyor. Bunu kaybettiğiniz an ne ekonomik bağımsızlığınız kalır, ne siyasi bağımsızlığınız kalır. Ülkemizin geleceği kararır. Türkiye diz çöker. Bunu önlemenin tek yolu var. Başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizi deprem güvenli kentler haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.