Murat Dağlılardan Kızılcaköylülere destek

Aydın iline bağlı Kızılcaköy’de tarım arazilerine Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurdurmamak için 100 gündür çeşitli eylemler yapan köylülere destek Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu’ndan geldi.
Murat Dağlılardan Kızılcaköylülere destek

Uşak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda Uşak Murat dağı Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasını Platform Sözcüsü Funda Öz Akcura okudu.
Sözlerine “JES ölüm demektir” diyerek devam eden Akcura, “JES, kilometrelerce uzaktaki Uşaklı, Denizlili, Afyonlu ve Kütahyalı’nın; Aydın halkıyla ölümde yoklukta aynı kaderi paylaşması demektir” diye konuştu.

“KIZILCAKÖY HALKI YALNIZ DEĞİLDİR”

Özakcura, Bugün burada destek için toplandığımız, kaderleri kaderimiz, direnişleri direnişimiz, mücadeleleri mücadelemiz dediğimiz Aydın Kızılcaköy’de ne oluyor? kısaca anımsayalım.
Değil Türkiye’nin, dünyanın en kaliteli incir ve zeytinini üreten Kızılcaköylüler, aynı zamanda Aydın’ın içme suyunu karşılayan İkizdere Barajı’nın yanı olan 1. sınıf tarım arazilerinde Jeotermal Enerji Santrali kurdurmamak için 100 gündür direniyor” dedi.
Özkacura, “Köylerinin orta yerinde “direniş çadırı” kurarak “ölürüm de toprağımda JES’e izin vermem” diyen Kızılcaköylü kadınlar JES şirketini köylerine sokmamak için gece gündüz nöbet tutmuş ve Valiliğin “sakınca yoktur” dediği JES için “çok sakınca vardır; JES ölüm demektir” diye ÇED toplantısını yaptırmamışlardı.
Ve iki gün önce JES şirketi, arkalarına devletin jandarmasını alarak köye girmeye kalktı. Ve devletin jandarması “Bu toprak benim vatanım” diyen kadınlara acımadan saldırdı ve hastanelik etti.

O Kızılcaköylü kadınlar, Aydın’da onlarcası kurulan JES’ler yüzünden hemşerilerinin nasıl yokluğa düştüğünü, evlerini topraklarını nasıl kaybettiğini, kanserle, astımla nasıl yaşlanamadan öldüğünü gördüğü için direniyor!
Çocukları ecelsiz ölmesin diye direniyor!
Topraklarının efendisiyken, JES yüzünden şehirlerin işsiz ordularına katılmamak için direniyor. 
JES ölüm demektir. JES yaz ortasında fırtına, kışın yağmayan yağmur kar  demektir!
JES tuzdan çoraklaşan toprak demektir. JES zehir kanser akan dereler nehirler demektir. JES her nefes alışta ölüme koşar adım yaklaştıran zehirli hava demektir.
JES, kilometrelerce uzaktaki Uşaklı, Denizlili, Afyonlu ve Kütahyalı’nın; Aydın halkıyla ölümde yoklukta aynı kaderi paylaşması demektir.
Ve yanı başındaki Murat Dağı’nda açılmak istenen altın madeni yüzünden susuzluk ve açlıkla kucak kucağa olan Uşaklılar, bugün “Kızılcaköylünün direnişi bizim direnişimiz” derken  aynı zamanda kendi çocuklarının geleceği ve kendi hayatı için haykırmaktadır.
Direnişleri direnişimiz, mücadeleleri mücadelemizdir!
Selam olsun Kızılcaköylü kadınlara!
Selam olsun yaşamı, toprağı için gözünü budaktan esirgemeyenlere” ifadesini kullandı.