Murat Dağı için karar bekleniyor

Uşak’ın tüm içme ve sulama suyunun geldiği, Büyük Menderes, Gediz Nehri, Porsuk ve Susurluk çaylarının en büyük su kaynağı olan Murat Dağı’nda altın ve gümüş aranması ve siyanürle ayrıştırılması için maden şirketi tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan ÇED raporunun iptali için açılan davanın ilk oturumu yapıldı.
Murat Dağı için karar bekleniyor

SALİH KILINÇ / Kütahya İdare Mahkemesinde yapılan duruşmayı değerlendiren Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Avukatı Rıza Albay, “Davamızda biz her konuda haklıyız. Murat dağında altın madeni kurulması, Gediz, Büyük Menderes ve Sakarya havzalarını olumsuz etkileyecektir.

Karşı taraf yani Murat dağında altın ve gümüş aramak isteyen şirket, maden ocağı hakkında olumsuz rapor veren bilirkişiyi reddettiğini ve yeni bir bilirkişi atanmasını talep etti. Bu talep mahkeme heyet tarafından reddedildi. Duruşma hâkimi kararı 15 gün sonra açıklayacağını belirterek duruşmayı sonlandırdı.” dedi.

Murat Dağında bu altın ve gümüş ocağı kurulduğu takdire ilk etapta yakalşık 200 bin ağacın, diğer bölgede de kurulursa bin hektarı aşkın bir alanda yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğini ve bunun korkunç bir bir rakam olduğunu belirten Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura,” Bu dağda doğal yaşam diye bir şey kalmayacak. En önemlisi Uşak ve Ege Bölgesinin en büyük su kaynağı yok olacak” şeklinde endişesini dile getirdi.