Mimar Yoshinori Moriwaki Uşak’ta “Depreme Hazır mıyız?” diye soracak

Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki'nin kendine özgü Türkçe olarak sunum yapacağı seminerde, topraklarının %97' si deprem kuşağında yer alan ülkemizde deprem gerçeğine dikkat çekecek.
Mimar Yoshinori Moriwaki Uşak’ta “Depreme Hazır mıyız?” diye soracak

1999 Marmara depremi sonrası bir aylığına Türkiye’ye gelen ve 23 yıldır ülkemizde kalan ve Atatürk hayranlığı ile tanınan Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki yarın saat 14.00 de Uşak üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür merkezi büyük salonda Uşaklılara “Depreme Hazır mıyız? Japonya ve Türkiye arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları” konulu bir sunum yapacağı öğrenildi.

Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, “Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin konuğu olarak ilimize geliyor.

Mariwaki’inin kendine özgü yorumu ile “Depreme Hazır mıyız? Japonya ve Türkiye arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları” konusunda bilgiler verecek. Başta Uşaklı mimarlar ve mühendisler olmak üzere tüm Uşak halkını bu ilginç konuğumuzun çok faydalı sunumunu dinlemeye davet ediyorum” dedi.

Yoshinori Moriwaki kimdir?

Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Malezya' daki Petronas İkiz Kulelerinin ve Japonya' da bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü AKASHI' nin inşaatını yapan Hazama Ando Corporation firmasının İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteridir.

Japonya' nın deprem bölgesi olan SENDAI' de 13 yıl uzman olarak görev yapmış olan Moriwaki, 25 yıldır Türkiye' de yaşamaktadır. Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği adına Marmaray ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü projelerindeki denetim görevlerinin yanı sıra; 1990 yılında Swiss Otel Projesi YKK Fermuar Fabrikası, Çerkezköy- Honda Otomobil Fabrikası, Şekerpınar- Toyota Fabrikası, Adapazarı- Toyotasa Acil Yardım Hastanesi gibi bilinen projelerde imzası bulunmaktadır. Japon Otomotiv sektörünün Türkiye' de yapmış olduğu yatırımların hemen hemen hepsinde görev almıştır.

Türkiye' nin pek çok ilinde bir çok eğitim kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarında bilgilendirme semineri vermiş, kendini mesleğine adamış bir Türk-Japondur.

(SALİH KILINÇ / HABER)