Meteoroloji'den Uşak'a yeni uyarı!

Meteoroloji’den Uşak için bir uyarı yapıldı. Olumsuz hava koşullarının etkili olacağı Uşak’ta vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji'den Uşak'a yeni uyarı!

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarının Uşak’ı da etkileyeceği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Uşak için özel bir uyarı yapıldı. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği bildirilirken mevsim normallerinin altına ineceği açıklandı. Mevsim normallerinin altına inecek olan hava sıcaklıkları beraberinde yağışları da getirecek.

ZİRAİ DON İKAZI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre Pazar günü akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde başta Uşak olmak üzere Denizli ve Afyonkarahisar’da yüksek kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Bölgedeki çiftçilerin gerekli tedbirleri almalarına dair uyarı yapılırken beraberinde yağışların da etkili olabileceği açıklandı.

Uşak’ta olumsuz hava koşullarından dolayı belirtilen alanlarda tarımsal üretim yapan çiftçilerden tedbirleri olmaları istenirken bu uyarıyı aynı zamanda Uşak Belediyesi de yaptı. Vatandaşların hazırlıksız yakalanarak zarara uğramamaları için bilgilendirme yapan Uşak Belediyesi vatandaşlara ulaşabilmek için tüm kanalları devreye soktu.

Uşak’ta yaşanması muhtemel yağışlardan dolayı kent geneline de uyarı yapıldı. Ani su baskını ve ses gibi olumsuz durumlara neden olacak şiddette yağış beklenmezken yoğun yağışların kesim kesim vatandaşlara zor anlar yaşatabileceği bildirildi. Bunun için vatandaşların özellikle trafikte tedbirli olmaları ve yağış kaynaklı trafik kazaları ile karşılaşmamak için dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan Uşak ile alakalı olarak yapılan hava durumu tahminlerinde bir değişiklik olması durumunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hem vatandaşları hem de yetkili birimleri bilgilendireceği belirtildi.