Manisa'da su kaynaklarının geleceği masaya yatırıldı

Tüm dünyada küresel iklim değişikliği ve kuraklık büyük bir tehdit oluşturmaya devam ederken Manisa'da içme suyu kaynakları masaya yatırıldı.
Manisa'da su kaynaklarının geleceği masaya yatırıldı

Son dönemde artan kuraklık riski büyük tedirginlik yaratırken MASKİ Manisa il genelinde yeni su kaynakları bulmak adına sondaj çalışmalarına başlamıştı. Yürütülen çalışmalar kapsamında yeni temiz içme suyu kaynakları bulunmaya çalışılırken Manisa'da su kaynaklarının geleceğinin konuşmak için toplantı düzenlendi.

Manisa’nın su kaynaklarının etkin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına Vali Enver Ünlü başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, şehrin su kaynaklarının mevcut durumu değerlendirilerek, gelecek stratejileri ve planlamaları görüşüldü. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Su Yönetimi Genel Müdürü Arife Sever, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, ulusal, havza ve il su kurulları ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

MANİSA'NIN GELECEK SU PLANLARI İÇİN TOPLANTI YAPILDI!

Su Yönetimi Genel Müdürü Arife Sever toplantıda yaptığı konuşmada son 5 yılda yaşanan yoğun kuraklıkla beraber suyun öneminin daha da hissedildiğine dikkat çekerek, “İklim değişikliği etkilerinden en çok etkilenecek ülkeler arasında yer alıyoruz.

manisa-su-1.jpg

Çünkü Akdeniz iklimi kuşağı içerisindeyiz. Bütün bilimsel çalışmalar özellikle Akdeniz iklim kuşağı içerisinde yer alan ülkelerde taşkınlar, yangınlar, kuraklık gibi iklim değişikliği etkilerinin hissedilir şekilde olacağını göstermiştir.

manisa-su-3.jpg

Biz de Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi neler olabilir? Hangi ölçüde, hangi bölgemiz bundan etkilenir? Bilimsel çalışmalar ışığı içerisinde ortaya koymuş durumdayız.” dedi.

manisa-su-4.jpg

Düzenlenen toplantıda su kaynaklarının korunması, verimli kullanılması ve yeni su kaynaklarının bulunması gibi konular masaya yatırıldı. Yeni su kaynaklarının bulunması kadar var olan su kaynaklarının korunmasının da önemine değinildi. Manisa'nın susuz kalmaması için alınabilecek tedbirler ve ilave önlemler hakkında fikir istişaresi yapıldı.