Manisa’da görünmeyen su kaçakları tespit ediliyor

Manisa’da MASKİ çalışmalarına devam ediyor. Aktarılan son haberin detaylarına göre MASKİ görünmeyen su kaçaklarını, su kaçak tespit cihazı ile tespit ediyor. Bu şekilde suyun boşa akması da engelleniyor.
Manisa’da görünmeyen su kaçakları tespit ediliyor

MANİSA (İHA) – MASKİ, su kaçak tespit cihazını kullanarak, suyun boşa akmasının önüne geçiyor. SCADA sistemi üzerinden içme suyundaki azalış görüntülenerek su kaçakları önceden tespit edilebiliyor.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte harekete geçen MASKİ su kaçaklarını önceden tespit ediyor. Hem dinleme hem de izleme işlemi yapan ekiler, suyun boşa akmasının da önüne geçebiliyor.

SUYUN BOŞA AKMASI ENGELLENİYOR

Canlı hayatının devamlılığı için vazgeçilmez olan suyu korumak adına çalışmalarını yürüten Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yüzeye çıkmayan boru patlaklarını su kaçak tespit cihazı ile tespit ederek, suyun boşa akmasına izin vermiyor.

aw211789-02.jpg

RYTİN OLARAK YAPILIYOR

Yerin derinliklerinde içme suyu hatlarında meydana gelen patlaklar kimi zaman yüzeye çıkmadan yer altına akabiliyor. Suyun boşa akmaması için çalışma gerçekleştiren MASKİ ekipleri, durumu SCADA sistemi üzerinden görüntülenen içme suyu depolarındaki su azalışı, vatandaşların suyun akışında azalma olduğu yönündeki ihbarları ya da rutin olarak gerçekleştirdikleri kayıp kaçak kontrolleri ile fark ediyor.

GECE SAATLERİNDE DİNLEMELER YAPILIYOR

Kaçak tespit cihazları ile dinlemeler yaparak su kaçağını tespit eden MASKİ personelleri bölgeyi işaretleyerek onarım ekiplerine bilgilendirme yapıyor. Patlağın meydana geldiği bölge kazılarak onarımı gerçekleştiriliyor. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler doğru sonuç almak için kaçak tespit cihazları ile daha çok gece saatlerinde dinlemeler gerçekleştiriyor.

MASKİ ekipleri Manisa’da yaşayan vatandaşların geleceğini güvence altına alabilmek adına olası su arızalarının önüne geçiyor. Bunun yanı sıra küresel ısınmaya bağlı olarak meydana gelen iklim krizinin önüne geçmek isteyen Manisa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını genellikle sessiz olduğu için gece saatlerinde yapıyor.