Manisa'da çıkan yangında 25 dönüm arazi zarar gördü!

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ormanlık alana doğru ilerleyen yangın yoğun çabalar ile kontrol altına alınarak söndürüldü.
Manisa'da çıkan yangında 25 dönüm arazi zarar gördü!

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bugün çıkan yangın büyük bir korkuya neden oldu. Havaların çok sıcak olmasından dolayı yangın olayları büyük oranda artarken bugün Yuntdağı bölgesinde bulunan Ortaköy’de yangın çıktı.

Yangın ihbarını alan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale ettiler. Orman ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına katılırken yaklaşık 25 dönümlük alan zarar gördü.

En sıcak haziran ayını yaşayan Manisa’nın Yunusemre ilçesinde çıkan bir yangın, ormanlık alana ve bölgedeki turistlik çadırlara sıçramadan Manisa Büyükşehir Belediye itfaiyesi ve orman ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Yangın, Yuntdağı bölgesindeki Ortaköy’de kurulan, turistlik bir dinlenme yeri olan OBASYA çadırlarının da yer aldığı alanda yaşandı. Öğlen saatlerinde başlayan yangının ihbarını alan Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri teyakkuza geçti. Orman ekipleri ile birlikte yoğun bir çalışma başlatan itfaiye ekipleri, ormanlık alana doğru ilerleyen yangını kontrol altına aldı. Makilik alanın ve meşe ağaçlarının etkilendiği yangın tamamen söndürülerek soğutma çalışmalarına geçildi. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında yaklaşık 25 dönümlük alan zarar gördü.

Yangının çadırlara ulaşması önlendi

Öte yandan, turistlik dinlenme alanı OBASYA çadırlarının yanında başlayan yangın, bölgeye yakın olan Büyükşehir Belediyesi Osmancalı itfaiye müfreze ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla çadırlara ulaşmadan kontrol altına alındı.

Manisa Valiliği dün yazılı bir açıklama yapmış ve sıcak havalardan dolayı orman yangınlarına yönelik uyarılarda bulunmuştu. Bugün meydana gelen yangın ile alakalı olarak henüz çıkış nedeni belirlenemedi. Ancak itfaiye ekipleri sıcak havanın yangına neden olduğu ihtimali üzerinde duruyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı