Malatya'da korkutan deprem! AFAD son dakika açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Malatya'da deprem meydana geldiği açıklandı.
Malatya'da korkutan deprem! AFAD son dakika açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem açıklaması yaptı. Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerden olan Malatya'da bir deprem meydana geldiği açıklandı. Gerçekleşen depreme dair son dakika bilgileri AFAD Deprem Dairesi tarafından kamuoyuna ilan edildi. 17 Nisan 2024 tarihli Malatya depreminin büyüklüğü kaç oldu? Deprem sonrasındaki gelişmeler neler?

AFAD DEPREM DUYURUSU YAPTI!

afad.jpg

AFAD Deprem Dairesi gerçekleşen Malatya depremine dair teknik bilgileri açıkladı. 17 Nisan 2024 tarihinde saat 00:09'da meydana gelen depremin büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü. Depremin merkez üssünün ise Malatya'nın Battalgazi ilçesi olduğu bildirildi. Depremin 9,28 km derinlikte olduğu belirtildi.

DEPREM SONRASI GELİŞMELER!

Malatya'da meydana gelen deprem başta Malatya'nın Battalgazi ilçesi olmak üzere çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Meydana gelen sarsıntı insanları korkuturken bu endişe durumu uzun sürmedi. Kısa süreli panik yaşanan depremde yapılan resmi açıklamalara göre herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi. Resmi makamlara vatandaşlarca herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı belirtilirken ilgili birimlerin her ihtimale karşı süreci takip ettikleri açıklandı.

DEPREM NE ANLAMA GELİYOR?

Malatya'da meydana gelen deprem insanları bu depremin ne anlama geldiği sorusunun cevabını merak etmeye sevk etti. Deprem uzmanları bu deprem hakkında henüz bir açıklama yapmadılar. Ancak bölge deprem bölgesi olduğu için bu tür depremlerin görülmesi olağan olarak değerlendiriliyor. Bölgede zamanı tespit edilemese de büyük bir deprem beklentisi bulunuyor. Bu depremin büyük bir deprem habercisi olduğuna dair bir niteliğe sahip olması tahmin edilmiyor. Deprem uzmanları kısa bir süre içerisinde Malatya Battalgazi depremi hakkında kapsamlı bir açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirecekler.