Kütahya'nın vizyon projesinde sona yaklaşıldı

Kütahya Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’nda inşaat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
Kütahya'nın vizyon projesinde sona yaklaşıldı

Kütahya’nın simge yapılarından olan Ulu Camii’yi çok daha görkemli bir görüntüye kavuşturacak projede sona gelindi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın önemli projelerinden birisi olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’ndaki inşaat çalışmalarında artık iyice sona yaklaşıldı.

Proje kapsamında inşa edilen iş merkezinin esnafların taşınmalarına bu ay sonuna kadar hazır hale geleceği bildirilirken ardından Ulu Cami İş Merkezi’nin yıkımına geçilecek. Bunun için 28 Aralık’ta yıkım ihalesi yapılacak. Bu yıkım gerçekleştikten sonra Kütahya geniş bir alana sahip olacak.

BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Şehrin simgesi Ulu Camii’nin dünyaya açılmasını sağlayacak olan ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği proje alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Değerli hemşehrilerim, şu anda şehrimizdeki en önemli imalatlarımızdan birisi olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı alanımızdayız. Öncelikle, bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim nasip ederse bu ay sonuna kadar büyük ölçüde esnaflarımızın taşınabileceği noktaya getirmeyi planlıyoruz.

Ocak ayı içerisinde Ulu Cami İş Merkezi’ndeki esnaflarımızı buraya taşıdıktan sonra 28 Aralık tarihinde Ulu Cami İş Merkezi’nin yıkım ihalesi var, o da belli olduktan sonra inşallah ocak ayı içinde burası faaliyete geçmiş, Ulu Cami İş Merkezi de yıkılarak düzenlenmiş ve turist otobüslerinin park edebileceği park alanıyla birlikte yeşil alana dönüştürülmüş olacak. Bir kez daha şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vizyon projenin şehrimize kazandırılmasında çektiğimiz sıkıntılara rağmen Rabbim’e binlerce şükürler olsun bu noktaya geldik. İnşallah bittiği günü de görüp hep birlikte burayı şehrimize kazandırmış oluruz. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.