Kolonkaya köylülerinin can korkusu

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yeni hızlı Tren (YHT) için Eşme İlçesi Kolonkaya köyünde kurulan taş ocağının vatandaşlar için can tehlikesi arz ettiğini söyledi.
Kolonkaya köylülerinin can korkusu

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım. TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Kolonkaya Köyündeki taş ocağının Kolonkaya köyüne yakın mesafede olduğu için patlamalı taş üretiminde vatandaşların can güvenliği olmadığını dile getirdi.

Yalım, ayrıca covid-19 salgının tamamen durdurulması için 14 gün boyunca fabrikaların da üretimi durdurarak tüm ülkenin eve kapanmasını önerdi.

“EVLERE UZAKLIĞI 250 METRE”

TBMM Genel Kurulunda konuşan Yalım; “Kendi ilim Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Kolankaya köyünde maalesef hızlı tren hattının yapımında şirket ismi vermeyeceğim. Tren yolunun geçtiği hatta, Kolonkaya köyünde evlerin bulunduğu yere sadece 250 metre uzaklıkta özel sektör tarafından patlatmalı bir taş ocağı kuruldu. Bu sebepten dolayı da hem hayvanların hem de insanların can güvenliklerinin özellikle de insanların psikolojik olaraktan rahatsız olduğunu belirtiyorum. Bu konuyla alakalı buradan Enerji Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ve de Ulaştırma Bakanlığını göreve davet ediyorum” dedi.

“İKİ HAFTA TÜM TÜRKİYE EVLERE KAPANSIN”

Konuşmasının bir bölümünü Koranavirüs salgınına ayıran Yalım, “Bakın, ben tıp uzmanı değilim ancak aklın yolu bir; bugün ülkemizin tamamını, iki hafta boyunca, on dört gün boyunca tamamını kapatalım, fabrikalar dâhil her yeri kapatalım, hiç kimse çıkmasın. Bu iki haftanın sonunda, bu iki hafta içinde ve sonunda demir yolları, kara yolları, hava yolları, deniz yollarıyla ülke dışından giren her vatandaşımızın gümrük kapılarında gerekli testleri, kontrolleri yapıldıktan sonra ülke içine bırakılsın ve de göreceksiniz sadece iki haftalık bir kapatma suretiyle biz bu illetten kurtuluruz diyorum. Özellikle de bu tavsiyemi Sayın Cumhurbaşkanına belirtiyorum çünkü vatandaşın bu şekilde iki gün kapat, yok restoranı kapat, yok kahveyi kapat, yok halı sahayı kapat, tiyatroyu kapatmakla bu iş olmayacak.

İki hafta tamamen kapanmadıktan sonra bu işin önüne geçemezsiniz diyorum. Çünkü aşı gelinceye kadar -benim görüşüme göre, mart veya nisan ayında aşı gelecek- nisan ayına kadar ancak iki haftalık bir kapatmayla bu virüsün önüne geçebileceğimiz kanaatindeyim” şeklinde ilginç bir öneride bulundu.