Kızılcasöğüt beldesinde ağaç katliamı

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt Beldesinde Sarıçam mevkiinde yaklaşık 700 yetişkin çam ağacının kesilmesi çevrecileri ayağa kaldırdı.
Kızılcasöğüt beldesinde ağaç katliamı

Kıızlcasöğüt Belediye başkanlığının bir önceki dönemde ağaçlık alana güneş enerjisi paneli kurmak için ağaçları kestiği ve odun haline getirerek köylülere dağıttığı öğrenildi.

Ağaç kesimini sosyal medya Uşak Mimarlar Odası sayfasından Oda Başkanı Mimar Çağlar Samancı duyurdu. Samancı paylaşımında;

“Kızılcasöğüt beldesinde bulunan ve sarıçam piknik alanı diye adlandırılan, imarda spor alanı olarak belirtilen alanda, dikme çamlar kesilerek tamamen temizlenmiş .11450 m2 alana sahip alanda 700 ün üzerinde yetişmiş çam ağacının kesilmiş olabileceğini tahmin ediyoruz . Alanın neden tahrip edildiği, özel yada kamuya ait olduğu bilinmemekle birlikte Ağaçlara bu kadar ihtiyacımız olduğu dönemde böyle bir girişimin neden yapıldığına dair fikrimiz olmadığı gibi konuyu her yönüyle takip edeceğimizi bildiririz . Böyle bir girişiminden haberimiz olmadığı gibi yaptık oldu mantığı ile yok edilen ağaçlardan bizlerde sorumluyuz ve üzgünüz yetişemedik . Saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

UŞAK GÜNDEM ARAŞTIRDI AĞACI KESEN BELEDİYE

Bu paylaşım üzerine usakgündem.com İnternet sitesi olarak, belde sakinleri ile görüştük. Belde sakinleri ise ağaçların kesilmesine çok üzüldüklerini ve bu kesime karşı olduklarını belirtti.

Edindiğimiz bilgilere göre bir önceki Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ömer Biçer zamanında imar planında değişiklik yapılarak 11 bin 450 metrekarelik yetişkin çam ağaçlarının bulunduğu alana, spor alanı değil, güneş enerjisi paneli dikilmesi için imar planında değişikliğe gidildi.

Ancak, CHP’li Başkan Ömer Biçer projeyi hayata geçiremeden koltuğu AK Partili Başkan Güngör Oral’a devretti. Oral da projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı ve ilk etapta Samancı’nın tahminlerine göre 700’ü aşkın yetişkin çam ağacı kesildi.

Görüştüğümüz köylüler bu durumu protesto ettiklerini ve üzgün olduklarını belirtti. Sarıçam piknik alanına çam ağaçlarının 1994 yılında dönemin Belediye Başkanı Selim Keser döneminde dikildiğini hatırlatarak şunlar söyledi:

“Bu ağaçlar 26 yaşında. Haberimiz olmadan bir gün akşam saat: 20.00 lere kadar ağaç kesmişler. Kalan ağaçları da ertesi gün kesmişler. Biz ne olduğunu anlamadan ağaçları köy meydanına getirip dalını gövdesini parçalayarak köylüye dağıttılar. Yazık oldu çeyrek asırlık ağaçlara” şeklinde yakındı.