Kent Konseyi’nden su tasarrufu ile ilgili önemli çalışma

Uşak Kent Konseyi Su İsrafı Önleme Çalışma Grubu, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle su tüketiminde yaşanan artışı ve kuraklığı işaret ederek, vatandaşlara bir dizi tasarruf önerisinde bulundu.
Kent Konseyi’nden su tasarrufu ile ilgili önemli çalışma

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, DSİ, Uşak Üniversitesi, Kızılay gibi resmi kurum ve kuruluşlarla STK temsilcilerinden oluşturulan Uşak Kent Konseyi Su İsrafı Önleme Çalışma Grubu çalışmalarını 20 maddede toplayarak, valilik, belediye ve diğer kurum ve kuruluşlara sunma kararı aldı.

Suyun daha önce hiç olmadığı kadar değerli hale geldiğine dikkat çekilen çalışmada, su tüketiminde acilen tasarrufa gidilmesine vurgu yapıldı. Su tüketimine, aşırı nüfus artışı, kontrolsüz sanayileşme, plansız kentleşme ve kirliliğin, sınırlı su kaynaklarının üzerindeki baskıyı giderek artırdığı belirtildi.

Çalışmada yeni, yapılacak konutlarda standart su tesisatının kullanılmasının sağlanması, işletmelerde su sarfiyatını önleyici aletlerin kullanılması, şehir su şebekelerinde su kaçaklarının önlenmesi, okullarda su tasarrufu ile ilgili eğitim çalışmalarının yer alması gibi konular önerildi.

Uşak Kent Konseyi Su İsrafı Önleme Çalışma Grubunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Uşak Kent Konseyi Başkanı Cemil Cevher, “Uşak Belediyesi’nin bizden su tasarrufu ile ilgili bir çalışma yapılmasını istemesi üzerine, Kent Konseyi Başkanlığı olarak, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri ve  STK temsilcileri ile bir araya gelerek bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışma grubumuz yaptığı 5 oturumun ardından 20 maddelik bir su tasarrufu önerilerinde bulundu. Önümüzdeki hafta bu önerilerimizi başta Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi olmak üzere resmi kurumlara sunacağız. Aynı zamanda basın yayın organları ve sosyal medya vasıtası ile kamuoyu ile paylaşacağız.

Su sıkıntısı bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de çok fazla. Umarım bu önerilerimize kulak verilir ve su tasarrufu hayata geçirilir” dedi.