Kabus geri döndü! Muğla Milas'ta orman yangını çıktı

Geride bıraktığımız yaz çok sayıda büyük orman yangını yaşanmıştı. Bu yaz benzer olaylar yaşanmaması adına tedbirler alınırken Milas'ta orman yangını çıktı.
Kabus geri döndü! Muğla Milas'ta orman yangını çıktı

Küresel iklim değişiklği nedeniyle Türkiye geride bıraktığımız sene son yılların en sıcak yazını yaşamış, pek çok şehirde peş peşe sıcaklık rekorları kırılmıştı. Aşırı ısınan hava nedeniyle orman yangınları yaşanmış, Türkiye'nin değerli oksijen kaynakları alevlere teslim olmuştu.

Bu sene benzer olumsuzluklar yaşanmaması adına erken tedbirler alınırken ne yazık ki alınan tedbirlere rağmen ilk orman yangını haberi erken geldi. Türkiye'nin gözde tatil beldeleri arasında yer alan ve zengin orman örtüsü ile bilinen Milas'ta orman yangını çıktı.

MUĞLA MİLAS SON DAKİKA ORMAN YANGINI! YANGIN SÖNDÜ MÜ, SON DURUM NE?

Muğla’nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. Edinilen bilgiye göre, Milas ilçesi Bogaziçi Mahallesinde makilik ve otluk alanda çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın başladı.

112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Makilik ve otluk alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana sıçradı.

İtfaiye ekipleri tarafından yangına kısa sürede müdahale edilirken yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. İtfaiye erlerinin yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına devam ettikleri ifade edildi.