İmzalar Uşak tarımını kalkındırmak için atıldı

Uşak’ta belediyenin atıl durumdaki tapulu arazilerinde bundan sonra tarım yapılacak.
İmzalar Uşak tarımını kalkındırmak için atıldı

Uşak Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü arasında mülkiyeti belediyeye ait tarımsal faaliyetler yapılabilecek alanlarda ar-ge çalışmasına imkan sağlayacak “Tarımsal AR-GE” protokolü imzalandı.

Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen imza programına Vali Funda Kocabıyık'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş katıldı.

İmzalanan protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Funda Kocabıyık; Uşak'ın tarımsal üretimin en iyi şekilde yapılacağı bereketli topraklara sahip olduğunu kaydetti.

Tarımsal faaliyetleri geliştirmek için çalışmalar yaparak çeşitli projeler yürüttüklerini dile getiren Vali Funda Kocabıyık, "Üreten, refah ve huzurlu bir toplum için vatandaşlarımızı desteklemekte ve teşvik etmekteyiz. Tarımın gıda taleplerini karşılamaya, sermaye birikimine, iç pazarı genişletmeye, iş gücüne, millî gelire ve piyasaya olan katkısının farkında olarak bu toprakları en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin sorumluluğundadır." dedi.

Uşak Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasından imzalan "Tarımsal Ar-Ge" protoklünün Uşak'ın kalkınması bakımından çok önemli gördüğünü ifade eden Vali Funda Kocabıyık, " Bu protokolle Belediyemize kayıtlı atıl durumda olan arazilerimizi ekim-dikim faaliyetleriyle aktif hâle getirerek hem sosyal içerikli projeler kapsamında gıda ürünleri üretecek hem de ilimiz genelinde yetiştirilmesi planlanan ürünlerin uyumluluk denemelerini yapacağız.  Ayrıca, yine çok önem verdiğimiz ve ilimizde yaygınlaştırılması için gayret gösterdiğimiz Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği için de ciddi çalışmalar yapacağız. İlimizin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağını düşündüğüm bu protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Toprağa emek veren, toprağı işleyen, değerlendiren; bu yolda çalışmalar yapan herkes bizim için çok değerli. Protokol kapsamında AR-GE çalışmalarında görev alacak olan herkese başarılar diliyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise 31 Mart seçimlerinden sonra Uşak Belediyesi'ne katılan yeni mahallelerin olduğunu ifade ederek; bu mahallelerde çok sayıda tarla vasfı bulunan arazilerin değerlendirilmesi için ekimi yapılarak çiftçilere örnek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Protokol kapsamında Uşak Belediyesi'ne kayıtlı tarla vasfında olan ancak ekim - dikim yapılmayan 44 dekar alanda Arpa, Buğday, Lavanta, Adaçayı, Ekinezya, Aronia, Çerezlik Kabak, Su kabağı, Mercimek ve Ketencik bitkisi dikilecek.

İlgili Haberler